Αιθέρια Έλαια για τα αυτιά, τη μύτη και το λαιμό

Αιθέρια Έλαια για τα αυτιά, τη μύτη και το λαιμό

September 5, 2022 0 Von admin

Τα τοπικά εφαρμοζόμενα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγιούς παροχέτευσης των ιγμορείων και μαζί με αυτήν των οργάνων τόσο πάνω από το κολάρο σας – συμπεριλαμβανομένων των αυτιών, της μύτης, του λαιμού, του στόματος, της γνάθου, των ούλων, των αμυγδαλών και του μαστοειδούς οστού σας – και όλων των κατάντη οργάνων.

Τα ιγμόρειά σας αποστραγγίζουν πάντα βλέννα στο πίσω μέρος του λαιμού και στο στομάχι, πράγμα που σημαίνει ότι η υποστήριξη των κόλπων σας όχι μόνο υποστηρίζει τα όργανα πάνω από το κολάρο, αλλά επίσης αποτρέπει την ανάπτυξη παθολογιών στο σώμα.

Εάν δεν υποστηρίζονται, τα προβλήματα στα ιγμόρεια μπορεί να συμβάλουν σε προβλήματα του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της διαρροής του εντέρου, και πεπτικά προβλήματα όπως φούσκωμα, αέρια, IBS, ΓΟΠΝ, ναυτία ή έμετο.

Τα προβλήματα των κόλπων μπορεί επίσης να συμβάλλουν σε πνευμονικά προβλήματα όπως το άσθμα, οι αλλεργίες, οι αναπνευστικές προκλήσεις και τα αυτοάνοσα προβλήματα όπως η αρθρίτιδα, η ινομυαλγία και η χρόνια κόπωση.

Συμπτώματα που σχετίζονται με συμφόρηση κόλπων

Τα όργανά σας πάνω από το κολάρο σας συνεργάζονται με τα ιγμόρειά σας για την αποστράγγιση του υγρού και την απομάκρυνση των τοξινών. Εάν υπάρχει συμφόρηση κόλπων, τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν στα ακόλουθα όργανα:

  • Αυτιά: Κνησμός, αποστράγγιση, περίσσεια κεριού, βουλωμένο, υδαρές μέσα, δύσκολα ανοίγει.
  • Λαιμός: Χρόνια πόνος, ροχαλητό, στάζει ή γαργαλητό στο πίσω μέρος του λαιμού, καθαρίζοντας συχνά τον λαιμό.
  • Μύτη: Συχνό φύσημα μύτης, Χρόνια στάζει βλέννας, ειδικά μετά το φαγητό. Αδυναμία αναπνοής από το ρουθούνι, ειδικά τη νύχτα.
  • Αμυγδαλές: Χρόνια πρησμένο.
  • Κόλπος: Χρόνια πίεση, συμφόρηση, ροχαλητό, χρειάζεται αντιισταμινικά.
  • Δόντια: Ευαίσθητο στο κρύο ή την πίεση, κοιλότητες, ρωγμές, ριζικά κανάλια.
  • Ούλα: Υποχωρώντας, οι τσέπες αιμορραγούν πολύ εύκολα. • Στόμα: κακοσμία του στόματος, κηλίδες αποχρωματισμού, επαναλαμβανόμενες πληγές.
  • Γλώσσα: Επικαλυμμένο λευκό, μαύρο, καφέ, διάστικτο, σχισμή.
  • Οστό της γνάθου: Σπηλαίωση, απόστημα, λοίμωξη που εντοπίζεται με κωνική δέσμη συνήθως σε σημεία εξαγωγής ή ριζικούς σωλήνες.

Πώς οι τοξίνες στα ιγμόρεια επηρεάζουν το σώμα

Τα ιγμόρειά σας χρησιμεύουν ως η πρώτη γραμμή άμυνας για το αναπνευστικό σας σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι η οδός των κόλπων και του ρινοφάρυγγα λειτουργεί ως φίλτρο που εμποδίζει τα αλλεργιογόνα, τα βακτήρια και άλλες επιβλαβείς ουσίες να φτάσουν στους πνεύμονες.

Ρινικά ερεθιστικά όπως καπνός, μούχλα, γύρη, σκόνη, αναθυμιάσεις βενζίνης, τρίχωμα (τρίχα ζώων, γούνα και φτερά) ή άλλες τοξίνες που μεταφέρονται στον αέρα μπορούν να εισπνευστούν και να ερεθίσουν τους βλεννογόνους της ρινικής κοιλότητας, τα ιγμόρεια και το λαιμό, οδηγώντας σε φλεγμονή. Τα ιγμόρειά σας εκκρίνουν βλέννα που καλύπτει τη ρινική οδό, προστατεύοντάς την από εξωτερικούς παράγοντες (ρυπαντές ή παθογόνους παράγοντες)

Το πρήξιμο μπορεί στη συνέχεια να μπλοκάρει τα ανοίγματα των κόλπων σας, εμποδίζοντας τα καλά πράγματα – όπως το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά οξυγόνο – να εισέλθουν και να αποτρέψουν τοξίνες, ρύπους, παθογόνους παράγοντες, όπως μυκοτοξίνες, ιούς, βακτήρια και ακόμη και τη βλέννα να αποστραγγίσουν σωστά, επηρεάζοντας την υγεία του ανοσοποιητικού.

Υπάρχουν τόσες πολλές τοξίνες στον αέρα, που και μόνο η εισπνοή ρύπων μπορεί να είναι επιβλαβής για τα ιγμόρειά σας. Οι τοξίνες από τα ιγμόρεια ή τα αυτιά μπορούν να ταξιδέψουν στο πίσω μέρος του λαιμού, γνωστό και ως «μεταρινική ενστάλαξη». Αυτές οι τοξίνες μπορούν να προσγειωθούν στους πνεύμονες ή στο στομάχι.

Εάν τα ούλα ή τα δόντια σας παρουσιάζουν σημάδια κακής υγείας, θα μπορούσαν επίσης να συμβάλλουν σε προκλήσεις του εντέρου. Τα παθογόνα βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες και υποχωρούν τα ούλα στο στόμα καταπίνονται συνεχώς όλη την ημέρα στο λαιμό, μολύνοντας εκ νέου το σώμα.

Ομοίως, οι λοιμώξεις στο οστό της γνάθου μπορούν να διαρρεύσουν στην κυκλοφορία του αίματός σας και να ταξιδέψουν σε όλο το σώμα. Αυτές οι λοιμώξεις μπορούν στη συνέχεια να διαρρεύσουν στο λεμφικό σύστημα και να ταξιδέψουν σε όλο το σώμα. Εάν αισθάνεστε συμφόρηση σε λεμφικά σημεία στις αμυγδαλές, τις μασχάλες, τον ινίο ή τον λαιμό σας, ίσως σκεφτείτε να στηρίξετε τα ιγμόρειά σας.

Αιθέρια έλαια για την υποστήριξη του Sinus Heaλθ

Τα αιθέρια έλαια είναι μια ιδανική θεραπεία για την υποστήριξη της υγείας των κόλπων, καθώς μπορείτε κυριολεκτικά να τα εισπνεύσετε για να ξεπλύνετε ερεθιστικούς παράγοντες και να αραιώσετε την υπερβολική βλέννα για άμεση ανακούφιση από τη συμφόρηση και την πίεση.

Πιο συγκεκριμένα, τα αιθέρια έλαια μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν μέσα από τη μύτη σας και να χαλαρώσουν τους βλεννογόνους και να προάγουν την αποστράγγιση για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοξινών και στην αποβολή ερεθιστικών παραγόντων.

Δυστυχώς, τα περισσότερα προϊόντα ρινικής φροντίδας δεν προέρχονται από φυσική πηγή. Είναι φτιαγμένα από συστατικά που είναι επιβλαβή για τον βλεννογόνο και τα καλά βακτήρια που υπάρχουν για να σας προστατεύουν.

Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από φυσικά συστατικά που μπορούν φυσικά να καθαρίσουν και να ανοίξουν τις ρινικές οδούς και να υποστηρίξουν την ανακούφιση της πίεσης των κόλπων από χρόνιες λοιμώξεις των κόλπων και/ή προβλήματα των ιγμορείων για να υποστηρίξουν καθαρότερη και ευκολότερη αναπνοή.

Τα αιθέρια έλαια είναι επίσης αντιμικροβιακά, αντιβακτηριακά, αντι-ιικά και διαθέτουν αποσυμφορητικές και αντιισταμινικές ιδιότητες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μολυσματικών οργανισμών όπως βακτήρια, ιοί και μύκητες στα ιγμόρεια και τη ρινική κοιλότητα.

Προτεινόμενα αιθέρια έλαια για την υποστήριξη της φλεβίτιδαςλθ

Μπορείτε να ανοίξετε τα ιγμόρειά σας και να υποστηρίξετε την αποχέτευση με αιθέρια έλαια.

Sinus Support™

Sinus Support™ Το μείγμα βοηθά στην απομάκρυνση των μπλοκαρισμάτων που θα μπορούσαν να επενδύουν τα τοιχώματα των ρινικών οδών και του λαιμού σας. Sinus Support™ Λειτουργεί ως τοπικά αποσυμφορητικά που διαλύουν τη βλέννα, διεγείρουν την παροχέτευση της μύτης και των κόλπων και ανακουφίζουν από την πίεση του κεφαλιού.

Sinus Support™ έχει σχεδιαστεί για αρωματική και τοπική χρήση. Εάν χρησιμοποιείτε τοπικά, συνιστούμε να απλώνετε 2 – 3 σταγόνες σε ένα Q-tip και να ταμπονάρετε το εσωτερικό των ρινικών οδών 2 – 6 φορές την ημέρα. Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, μπορείτε να αφήσετε το Q-tip στη ρινική οδό για έως και 20 λεπτά. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε στην αναπνοή από τη μύτη. Αυτό βοηθά στο άνοιγμα των διόδων των κόλπων και είναι το πρώτο μου βήμα προς την υγεία των κόλπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Αιθέρια έλαια για τη φλεγμονή των κόλπων

Histamine Balance™

Το άλλο αγαπημένο μου φάρμακο για την υποστήριξη των ιγμορείων είναι Histamine Balance™ το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής περίσσειας ισταμίνης που μπορεί να γεμίσει την κοιλότητα του κόλπου σας με βλέννα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η ισταμίνη είναι μια χημική ένωση που απελευθερώνεται από τα κύτταρα ως απόκριση σε τραυματισμό, αλλεργικές ή φλεγμονώδεις αντιδράσεις, προκαλώντας συστολή των λείων μυών και διαστολή των τριχοειδών αγγείων. Ενώ η απελευθέρωση ισταμίνης είναι ένας φυσιολογικός αμυντικός μηχανισμός, μια υπερβολική απόκριση ισταμίνης μπορεί να συνδεθεί με τις θέσεις των κυτταρικών υποδοχέων, προκαλώντας ερεθισμό και χρόνια φλεγμονή. Αυτή η φλεγμονώδης απόκριση μπορεί να προκαλέσει φτάρνισμα, ρινική καταρροή, υγρά, κόκκινα, φαγούρα στα μάτια, εξανθήματα, αναπνευστικά προβλήματα όπως συριγμό, έντονο βήχα, άσθμα ή λόξυγγα. Ο στόχος είναι να εξισορροπηθεί και όχι να αποκλειστεί η απόκριση ισταμίνης καθώς η ισταμίνη εκτελεί κρίσιμες λειτουργίες στο σώμα. Τα αιθέρια έλαια στο Histamine Balance™ Τα μείγματα είναι μοναδικά κατάλληλα για να βοηθήσουν στη ρύθμιση της περίσσειας απέκκρισης ισταμίνης, στην εξισορρόπηση των επιπέδων ισταμίνης και στην επαναφορά της ανοσολογικής απόκρισης και στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων και στην υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας του κόλπου.

Εφαρμόζοντας 2 – 3 σταγόνες από Sinus Support™ και/ή Histamine Balance™ σε ένα Q-tip και το ταμπονάρισμα του εσωτερικού των ρινικών οδών 2 – 6 φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη ρινική άρδευση. Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, μπορείτε να αφήσετε το Q-tip στη ρινική οδό για έως και 20 λεπτά. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε στην αναπνοή από τη μύτη. Αυτό αυξάνει την ταχύτητα και τον συντονισμό των βλεφαρίδων, ώστε να μπορούν να απομακρύνουν πιο αποτελεσματικά τα αλλεργιογόνα και άλλους ερεθιστικούς κόλπους. Αυτή η τεχνική μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο λοιμώξεων των κόλπων ή να βελτιώσει δραματικά τα συμπτώματα και να βελτιώσει τον χρόνο ανάρρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Αιθέρια έλαια για την ισορροπία της ισταμίνης

Lymph™

Η λεμφική παροχέτευση προς το λαιμό και το πρόσωπο βοηθά στην αποσυμφόρηση του επώδυνου οιδήματος στους βλεννογόνους των κόλπων και στη ρινική κοιλότητα και επίσης αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο τα παθογόνα φιλτράρονται μέσω των λεμφαδένων στο λαιμό.

Συμφόρηση ή φλεγμονή οποιοδήποτε μέρος του λαιμού – συμπεριλαμβανομένων των φλεβών, του λεμφικού ιστού ή του πνευμονογαστρικού νεύρου – μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την παροχέτευση των κόλπων. Το λεμφικό σας σύστημα δεν έχει αντλία και το λεμφικό υγρό μπορεί να συσσωρευτεί και να μείνει στάσιμο.

Για να ενισχύσετε τη λεμφική ροή και την παροχέτευση, εφαρμόστε γενναιόδωρα 2-3 σταγόνες Lymph™ γύρω από τις πλευρές του λαιμού και κάτω από τους βραχίονες για τη βελτίωση της παροχέτευσης των κόλπων και την ανακούφιση της συμφόρησης. Lymph™ Το μείγμα έχει σχεδιαστεί για ελεύθερη χρήση. Μπορείτε επίσης να κάνετε αίτηση Parasympathetic™ στο πνευμονογαστρικό νεύρο και στην κυκλοφορία στο λαιμό για την υποστήριξη του πνευμονογαστρικού νεύρου και της αγγειακής υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Καθαρίστε το λεμφικό σύστημα

Fascia Release™

Το λεμφικό σας δίκτυο βρίσκεται μέσα στην περιτονία σας ακριβώς κάτω από το δέρμα. Το σύστημα περιτονίας είναι ουσιαστικά ένα σύστημα ολίσθησης και το λεμφικό σας είναι σχεδιασμένο να γλιστράει μέσα στο σύστημα της περιτονίας.

Η υποστήριξη της περιτονίας βοηθά στην υποστήριξη της υγιούς λεμφικής ροής βοηθώντας στη συμπίεση των λεμφικών αγγείων και στην ώθηση της λέμφου μέσα από το σύστημα που βοηθά στην υποστήριξη της παροχέτευσης των κόλπων.

Τα αιθέρια έλαια στο Fascia Release™ Το μείγμα είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να ξετυλίγει τις βαθιές εντάσεις, τις συσπάσεις και τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα στους ιστούς σας για να μειώσει τον πόνο, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική κυκλοφορία και να απελευθερώσει τον φόβο, τα καταπιεσμένα συναισθήματα και την ένταση που συγκρατείται στο σώμα (όργανα, μύες, τένοντες, οστά και αρθρώσεις). ή το μυαλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Η περιτονία και το λεμφικό σύστημα

Επιλεγμένα λάδια:

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να παραγγείλετε σήμερα:

Προώθηση βιβλίου Boost The Brain

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Jodi Sternoff Cohen είναι η ιδρύτρια της Vibrant Blue Oils. Συγγραφέας, ομιλητής, διατροφολόγος και κορυφαία διεθνής αρχή για τα αιθέρια έλαια, η Jodi έχει βοηθήσει πάνω από 50.000 άτομα να υποστηρίξουν την υγεία τους με αιθέρια έλαια.