Αιθέρια έλαια για την εξισορρόπηση των ορμονών των επινεφριδίων

Αιθέρια έλαια για την εξισορρόπηση των ορμονών των επινεφριδίων

August 15, 2022 0 Von admin

Εάν αντιμετωπίζετε χρόνιο στρες, αϋπνία, άγχος, κόπωση ή έχετε πρόβλημα να χάσετε βάρος, τα επινεφρίδια σας – και οι ορμόνες που επηρεάζουν – μπορεί να είναι η ρίζα του προβλήματος

Τα επινεφρίδια σας παράγουν ορμόνες που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, την αρτηριακή πίεση, το μεταβολισμό και την απόκριση στο στρες. Επιπλέον, βοηθούν επίσης:

 • Υποστηρίξτε μια υγιή απάντηση στο στρες
 • Προωθεί την ενέργεια και ανακουφίζει την κούραση
 • Ανακουφίστε το άγχος και την κατάθλιψη
 • Μειώστε τον εκνευρισμό ή τις εναλλαγές της διάθεσης
 • Διώχνει την αϋπνία, τις διαταραχές του ύπνου ή τη δυσκολία αφύπνισης
 • Προωθεί την απώλεια βάρους και την απώλεια αποθηκευμένου λίπους στο σώμα σας
 • Βελτιώστε τη μνήμη και ενισχύει την ικανότητά σας να διατηρείτε πληροφορίες
 • Μειώνει τον πόνο των μυών και των αρθρώσεων και αυξάνει τη δύναμη
 • Μειώνει τους μώλωπες και τις ραγάδες
 • Προωθεί την υγιή καρδιαγγειακή λειτουργία
 • Ενισχύει την υγιή πεπτική λειτουργία

Τι είναι οι ορμόνες των επινεφριδίων;

Τα επινεφρίδια σας – οι μικροί, τριγωνικού σχήματος αδένες που βρίσκονται στην κορυφή των νεφρών σας – παράγουν και απελευθερώνουν ορισμένες ορμόνες απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος που βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού, του ανοσοποιητικού συστήματος, της αρτηριακής πίεσης, της αντίδρασης στο στρες και του σωματικού σας βάρους.

Υπάρχουν δύο μέρη των επινεφριδίων σας – ο φλοιός των επινεφριδίων και ο μυελός των επινεφριδίων – που εκτελούν ξεχωριστές και ξεχωριστές λειτουργίες. Ο μυελός των επινεφριδίων, που βρίσκεται στο κέντρο ενός επινεφριδίου, παράγει «ορμόνες του στρες», συμπεριλαμβανομένης της αδρεναλίνης.

Οι βασικές ορμόνες που παράγονται από τον φλοιό των επινεφριδίων περιλαμβάνουν:

Κορτιζόλη απελευθερώνεται σε περιόδους στρες για να βοηθήσει το σώμα σας να πάρει μια ώθηση ενέργειας και να χειριστεί καλύτερα μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πολλά από τα κύτταρά σας έχουν υποδοχείς κορτιζόλης, επιτρέποντας στην ορμόνη να επηρεάζει πολλές λειτουργίες, όπως η υποστήριξη υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του μεταβολισμού, η μείωση της φλεγμονής και η βοήθεια στη σύνθεση της μνήμης. Η κορτιζόλη παίζει επίσης ρόλο στον κύκλο ύπνου/αφύπνισης.

Αλδοστερόνη παίζει βασικό ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών, όπως το νάτριο και το κάλιο. Πιο συγκεκριμένα, η αλδοστερόνη βοηθά στη ρύθμιση του pH του αίματος και στον έλεγχο των επιπέδων ηλεκτρολυτών στο αίμα στέλνοντας σήματα στα νεφρά, τα οποία ωθούν τα νεφρά να απορροφούν περισσότερο νάτριο στην κυκλοφορία του αίματος (για να αυξηθεί ο όγκος του αίματος) και να απελευθερώνεται κάλιο στα ούρα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων pH και ηλεκτρολυτών στο αίμα σας.

DHEA και ανδρογόνα στεροειδή είναι πρόδρομες ορμόνες που μετατρέπονται στις ωοθήκες σε γυναικείες ορμόνες (οιστρογόνα) και στους όρχεις σε ανδρικές ορμόνες (ανδρογόνα). Η DHEA πιστεύεται επίσης ότι αυξάνει την ενέργεια και τη μυϊκή δύναμη, ενισχύει την ανοσία και μειώνει το σωματικό βάρος.

Επινεφρίνη (Αδρεναλίνη) πυροδοτεί την αντίδραση μάχης ή φυγής του σώματος. Για να διασφαλίσετε την επιβίωση, οι αεραγωγοί σας διαστέλλονται, παρέχοντας στους μύες σας οξυγόνο είτε για να καταπολεμήσουν τον κίνδυνο είτε για να φύγουν. Η αδρεναλίνη ενεργοποιεί επίσης τα αιμοφόρα αγγεία σας να συστέλλονται για να ανακατευθύνουν το αίμα προς τις κύριες μυϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς και των πνευμόνων. Η ικανότητα του σώματος να αισθάνεται πόνο μειώνεται επίσης ως αποτέλεσμα της αδρεναλίνης, γι‘ αυτό μπορείτε να συνεχίσετε να τρέχετε ή να πολεμάτε τον κίνδυνο ακόμα και όταν τραυματιστείτε. Η αδρεναλίνη μπορεί να προκαλέσει αύξηση της δύναμης και της απόδοσης, καθώς και αυξημένη επίγνωση, σε περιόδους στρες ή κινδύνου.

Η υπερβολική αδρεναλίνη μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα ζάλης, ζάλης και αλλαγές στην όραση. Η αδρεναλίνη προκαλεί επίσης απελευθέρωση γλυκόζης που επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τη διάθεση, καθώς μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ανήσυχοι και ευερέθιστοι.

Νορεπινεφρίνη (Νοραδρεναλίνη) βοηθά στην εκκίνηση της απόκρισης πτήσης ή μάχης. Εκτός από τη διασφάλιση της επιβίωσης, η νορεπινεφρίνη παίζει ρόλο στη διάθεση, τα συναισθήματά σας και την ικανότητα συγκέντρωσης. Η νορεπινεφρίνη παίζει ρόλο στον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης, βοηθώντας σας να ξυπνήσετε, να αυξήσετε την προσοχή και την αποθήκευση μνήμης, καθώς και να εστιάσετε στην εκτέλεση εργασιών.

Τα χαμηλά επίπεδα νορεπινεφρίνης έχουν συσχετιστεί με κατάθλιψη, άγχος, λήθαργο (έλλειψη ενέργειας), έλλειψη συγκέντρωσης, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα (ADHD), διαταραχή μετατραυματικού στρες και κατάχρηση ουσιών.

Ορισμένα αντικαταθλιπτικά φάρμακα επηρεάζουν τα επίπεδα νορεπινεφρίνης στον εγκέφαλο. Σε αγχωτικές καταστάσεις, η νορεπινεφρίνη αυξάνεται ως μέρος της απόκρισης μάχης ή φυγής για να κινητοποιήσει τον εγκέφαλο και το σώμα για δράση. Οι εκρήξεις νορεπινεφρίνης μπορεί να οδηγήσουν σε ευφορία μαζί με κρίσεις πανικού, αυξημένη αρτηριακή πίεση και υπερκινητικότητα.

Αιθέρια έλαια για την υποστήριξη των ορμονών των επινεφριδίων

Τα αιθέρια έλαια με τη μοναδική τους ικανότητα να επαναφέρουν την ισορροπία διαφορετικών συστημάτων οργάνων μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας των επινεφριδίων σας για να υποστηρίξουν την υγιή παραγωγή ορμονών των επινεφριδίων.

Adrenal™: Τα επινεφρίδια μας βοηθούν στον προσδιορισμό και τη ρύθμιση της αντίδρασης του οργανισμού στο στρες εκκρίνοντας βασικές ορμόνες που ρυθμίζουν την παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας. Οι παρατεταμένες περίοδοι στρες μπορεί να εξαντλήσουν τα αποθέματά μας σε αυτές τις ορμόνες. Όπως τα προσαρμογόνα βότανα, τα Vibrant Blue Oils Adrenal™ Το μείγμα βοηθά στην αύξηση της ικανότητας του σώματος να προσαρμοστεί στο στρες και στη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας των επινεφριδίων.

Adrenal™ Τα ιδιόκτητα σκευάσματα περιλαμβάνουν πολύ συγκεκριμένες αναλογίες των ακόλουθων οργανικών και/ή άγριων βιομηχανικών, θεραπευτικών ελαίων σε βάση κλασματοποιημένου ελαίου καρύδας:

Κανέλα είναι γνωστό ότι ενισχύει το ενδοκρινικό σύστημα (τα επινεφρίδια μας αποτελούν μέρος αυτού του συστήματος), το νευρικό σύστημα και βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι ανοσοδιεγερτικό και μπορεί να προάγει τη φυσική ενέργεια και να ενισχύσει τη δράση και τη δραστηριότητα άλλων ελαίων. Συναισθηματικά και πνευματικά, η κανέλα λέγεται ότι αυξάνει την αγάπη μας για τον εαυτό μας, βελτιώνει την εικόνα και την αποδοχή του σώματός μας και μας επιτρέπει να νιώθουμε ελεύθεροι να είμαστε ο εαυτός μας.

Galbanum βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, της νευρικής έντασης καθώς και αντιφλεγμονωδών και επαναπρογραμματισμού συναισθημάτων. Το Galbanum μειώνει τη φλεγμονή και υποστηρίζει τη δύναμη του σώματος στο σύνολό του. Βοηθά στο κεντράρισμα και στη γείωση του μυαλού που βοηθά στην ισορροπία των επινεφριδίων, τα οποία με τη σειρά τους δυναμώνουν και υποστηρίζουν ολόκληρο το σώμα.

Manuka από τη Νέα Ζηλανδία λέγεται ότι έχει ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα και ενισχύει τον ύπνο που βοηθά το σώμα να επανορθωθεί από το χρόνιο στρες, τη νευρική εξάντληση και το άγχος. Είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τη συστηματική φλεγμονή. Είναι ευεργετικό για άτομα με υπερευαίσθητο νευρικό σύστημα και όσους υποφέρουν από στρες και άγχος.

Δενδρολίβανο Είναι γνωστό ότι υποστηρίζει τη λειτουργία των επινεφριδίων, το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ανακουφίζει φυσικά από το άγχος και τη νευρική εξάντληση και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Α 2007 μελέτη διαπίστωσε ότι το έλαιο δεντρολίβανου μείωσε γρήγορα τα επίπεδα κορτιζόλης στο σάλιο μέσα σε λίγα λεπτά, απλώς μυρίζοντας το. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσει στην ανακούφιση και τον έλεγχο του στρες στο σώμα.

Θυμάρι εξισορροπεί τις ορμόνες που βοηθούν στην υποστήριξη των επινεφριδίων, κάτι που σας βοηθά να ξεπεράσετε τη σωματική και συναισθηματική κόπωση και την πνευματική εξάντληση. Βοηθά στην ενίσχυση των νεύρων σας και σας βοηθά να νιώσετε μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά 1-2 σταγόνες Adrenal™ στα επινεφρίδια (στο κάτω μέσο της πλάτης, μια γροθιά πάνω από τη 12η πλευρά σε κάθε πλευρά). Αραιώστε για να ξεκινήσετε ή εάν εμφανιστεί κάποια ερυθρότητα.

Πρόσθετα αιθέρια έλαια για την υποστήριξη της επινεφριδιακής επιβράδυνσηςμεγάλοου

Hypothalamus™: Ο υποθάλαμος είναι περιοχή μεγέθους μαργαριταριού του εγκεφάλου που χρησιμεύει ως κέντρο ελέγχου για τα νευρικά και ορμονικά μηνύματα που λαμβάνονται από/αποστέλλονται στο σώμα. Διαβάζει συνεχώς τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα και προσαρμόζει τα σήματα που στέλνονται στα επινεφρίδια για βέλτιστη εσωτερική ισορροπία (ομοιόσταση) του σώματος. Το χρόνιο και παρατεταμένο στρες μπορεί να βλάψει την ικανότητα του υποθαλάμου να λαμβάνει ξεκάθαρα μηνύματα από το σώμα, τα οποία στη συνέχεια επηρεάζουν όλα τα εξερχόμενα ενδοκρινικά και νευρικά σήματα. Ακριβώς όπως μπορείτε να επανεκκινήσετε έναν υπολογιστή, μπορείτε να επαναφέρετε τον υποθάλαμο με το Vibrant Blue Hypothalamus™ μείγμα για να ενθαρρύνει τη φυσική ικανότητα του υποθαλάμου να λαμβάνει σαφή μηνύματα από το σώμα.

Circadian Rhythm™: Ένα κρίσιμο συστατικό για την υποστήριξη της υγείας των επινεφριδίων είναι η ποιότητα του ύπνου σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κοιμάστε εύκολα και να κοιμάστε όλη τη νύχτα. Η ορμόνη που σας βοηθά να κοιμηθείτε είναι η μελατονίνη, που εκκρίνεται από την επίφυση. Το χρόνιο και παρατεταμένο στρες και η προκύπτουσα απελευθέρωση κορτιζόλης μπορεί να υπονομεύσει την ικανότητα του σώματος να απελευθερώνει μελατονίνη επειδή η μελατονίνη έχει ανταγωνιστική σχέση με την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη. Πιο συγκεκριμένα, όταν τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλά, τα επίπεδα μελατονίνης παραμένουν χαμηλά. Θεωρητικά, αυτό είναι απολύτως λογικό γιατί αν χρειαστεί να ξεφύγετε από μια επικίνδυνη κατάσταση, δεν θα σας εξυπηρετούσε να αποκοιμηθείτε. Αλλά στην πράξη, βγάζει πραγματικά εκτός ισορροπίας τον φυσικό κύκλο ύπνου/αφύπνισης του σώματός μας, γνωστό ως Κιρκάδιοι Ρυθμοί. Για να επαναφέρετε τον κιρκάδιο ρυθμό σε ισορροπία, εφαρμόστε Vibrant Blue Oils Circadian Rhythm™ μείγμα, το οποίο πυροδοτεί τη φυσική απελευθέρωση μελατονίνης πριν τον ύπνο.

Όλα αυτά τα λάδια περιλαμβάνονται στα Vibrant Blue Oils Stress Support Kit™.

Επιλεγμένα λάδια:

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να παραγγείλετε σήμερα:

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Προώθηση βιβλίου Boost The Brain

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Jodi Sternoff Cohen είναι η ιδρύτρια της Vibrant Blue Oils. Συγγραφέας, ομιλητής, διατροφολόγος και κορυφαία διεθνής αρχή για τα αιθέρια έλαια, η Jodi έχει βοηθήσει πάνω από 50.000 άτομα να υποστηρίξουν την υγεία τους με αιθέρια έλαια.