Αναζωογόνηση εδαφών Hoop House χρησιμοποιώντας καλλιέργειες κάλυψης και στρατηγικές No-Til

Αναζωογόνηση εδαφών Hoop House χρησιμοποιώντας καλλιέργειες κάλυψης και στρατηγικές No-Til

Oktober 22, 2022 0 Von admin

Αναζωογόνηση των εδαφών του Hoop House σε μια φάρμα χωρίς άροση λουλουδιών


Αναζωογονητικά εδάφη Hoop House

Το έδαφος στα σπίτια με στεφάνι συνήθως εξαντλείται πολύ κατά τη διάρκεια πολλών ετών φυτικής παραγωγής και η αναζωογόνηση των εδαφών με στεφάνι γίνεται απαραίτητη καθώς ωριμάζει ένα αγρόκτημα. Στο Love ’n Fresh Flowers υπάρχουν δύο μη θερμαινόμενα σπίτια με κρίκους, γοτθικού στιλ και διαστάσεων 24′ x 48′, δίνοντάς μας λίγο πάνω από 2.300 τετραγωνικά πόδια κάτω από την κάλυψη. Το ένα σπίτι είναι σε παραγωγή για εννέα σεζόν και το άλλο για επτά.

Ένα από τα στεφάνι μου είναι αφιερωμένο σε πολυετείς καλλιέργειες φυλλώματος όπως ο ευκάλυπτος και το δεντρολίβανο και είναι το στήριγμα την άνοιξη. αυτό το σπίτι έχει στροβιλιστεί για πολλά χρόνια με λίγη φασαρία ή συμβολή. Κάθε φθινόπωρο βάζω μια στρώση φρέσκων φύλλων στα κρεβάτια αυτού του σπιτιού, αλλά κατά τα άλλα δεν μπαίνουν πολλά, καθώς τα φυτά είναι καλά εδραιωμένα με βαθιά ριζικά συστήματα που είναι σε θέση να εξορύξουν τα δικά τους μέταλλα και υγρασία κατά τη διάρκεια των εποχών.


Αναζωογονητικά εδάφη Hoop House

Το άλλο σπίτι είναι αυτό που ονομάζω το „Spring House“ μου, με την παραγωγή να επικεντρώνεται κυρίως σε άνθη νωρίς την άνοιξη όπως ranunculus, ανεμώνες, παπαρούνες, campanula, γλυκά μπιζέλια, ζωμό και snapdragons. Η συγκομιδή αυτών των λουλουδιών στα τέλη Μαρτίου σημαίνει ότι το Love ’n Fresh Flowers είναι έτοιμο να προσφέρει λουλούδια για τη δημοφιλή ανοιξιάτικη γαμήλια σεζόν εδώ στη Φιλαδέλφεια, η οποία διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, φροντίστε να πάρετε ένα αντίγραφο Δροσερά λουλούδια από την γκουρού της εκτροφής λουλουδιών, Lisa Mason Zeiglerγια να μάθετε πώς να μεγιστοποιείτε τις φθινοπωρινές φυτεύσεις για άνθη νωρίς την άνοιξη και στο αγρόκτημά σας.

Είναι αυτό το δεύτερο σπίτι με κρίκο που είναι το επίκεντρο αυτού του άρθρου. Μετά από επτά εποχές παραγωγής, παρατήρησα μια αποφασιστική υποβάθμιση στο έδαφος, μια αξιοσημείωτη αύξηση των ασθενειών και έναν απογοητευτικά ισχυρό πληθυσμό παρασίτων σε αυτό το σπίτι. Από αυτές τις επτά εποχές παραγωγής, άργωνα το χώμα για έξι. Επειδή το σπίτι ήταν τόσο «πολύτιμο ακίνητο», είχα παραμελήσει να του δώσω κανένα χρόνο διακοπής για καλλιέργειες ή ξεκούραση. Η οργανική ουσία ήταν χαμηλή στο 3% και το pH είχε αυξηθεί.


Revitalizing Hoop House Soils: Clean Slate

Στις αρχές της άνοιξης του 2019, ειδικότερα τα ranunculus ήταν μια τραγωδία με τεράστιες ποσότητες σήψης των ριζών και προσβολή αφίδων. Αν και μπορεί να ήταν δελεαστικό να αγοράζω και να εφαρμόζω σκευασμένα μυκητοκτόνα και φυτοφάρμακα για την καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων, συνειδητοποίησα ότι αυτά θα ήταν απλώς επιδέσμους. Το πραγματικό πρόβλημα ήταν το χώμα. Χωρίς ισορροπημένο και υγιές έδαφος για τη βάση τους, οι καλλιέργειες θα συνέχιζαν να μαραζώνουν παρά όλους τους ψεκασμούς που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω (για την ιστορία, δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ κανένα είδος συνθετικών σπρέι εδώ στο Love ’n Fresh Flowers).

Η πρόκληση με την αναζωογόνηση των εδαφών με τσέρκι είναι ότι πρέπει να κάνετε το στεφάνι „offline“ για να σημειώσετε οποιαδήποτε σοβαρή πρόοδο. Ένα στεφάνι που δεν παράγεται θα έκανε πολλούς αγρότες να ανησυχούν. Είναι κορυφαία ακίνητα και μερικά από τα καλύτερα τετραγωνικά μέτρα που βγάζουν χρήματα στα περισσότερα μικρά αγροκτήματα. Αλλά έρχεται μια στιγμή που δεν μπορείτε να συνεχίσετε να αναβάλλετε το έργο της αναζωογόνησης των εδαφών με στεφάνι. Το κλειδί είναι να έχετε ένα πραγματικά σταθερό σχέδιο παιχνιδιού και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προσπάθειές σας! Πολλοί αγρότες απλώς θα βγάλουν το «δέρμα» (πλαστικό) από ένα σπίτι και θα το αφήσουν ανοιχτό στα στοιχεία για ένα καλοκαίρι, κάτι που βοηθά στην απομάκρυνση των αλάτων. Αλλά μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα από αυτό για να ανανεώσετε τη ζωή και την ισορροπία στο χώμα του σπιτιού σας!
Βήματα που έγιναν στο Love ’n Fresh Flowers για την αναζωογόνηση των εδαφών του Hoop House

Αυτά τα βήματα έγιναν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου 2019. Οι καλλιέργειες σε μετρητά (ranunculus, ανεμώνες, γλυκά μπιζέλια, απόθεμα, καμπανούλα και snapdragons) αφαιρέθηκαν στα τέλη Μαΐου και στη συνέχεια οι ίδιες καλλιέργειες σε μετρητά ξαναφυτεύτηκαν στις αρχές Νοεμβρίου. Η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω κράτησε λίγο περισσότερο από πέντε μήνες.

Αφού αφαιρέθηκαν οι καλλιέργειες σε μετρητά στα τέλη Μαΐου, όλες οι υποδομές άρδευσης και άλλων καλλιεργειών αφαιρέθηκαν από τα κρεβάτια του στεφάνου για να δημιουργηθεί μια κενή πλάκα. Τυχόν μεγάλα ζιζάνια τραβήχτηκαν και απομακρύνθηκαν από το σπίτι. Το χώμα ήταν διχαλωτό.

Ο σπόρος του φαγόπυρου μεταδόθηκε σε ολόκληρη την επιφάνεια του εδάφους στο στεφάνι για να είναι μια καλλιέργεια κάλυψης γρήγορης στροφής. Χρησιμοποιήθηκε μεταλλική τσουγκράνα για να γρατσουνιστεί ο σπόρος στην επιφάνεια και ποτίστηκε με λάστιχο. Αυτός ήταν ο Γύρος 1 του φαγόπυρου.


Αναζωογόνηση των εδαφών Hoop House: Καλλιέργεια φαγόπυρου

Το φαγόπυρο είναι μια φανταστική καλλιέργειες για τόσους πολλούς λόγους. Βλασταίνει εύκολα από τη μετάδοση (σε αντίθεση με ορισμένες καλλιέργειες κάλυψης χρειάζονται ένα εργαλείο σποράς, όπως ένα σπαρτικό τρυπανιού). Είναι φθηνό. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και έτσι ξεπερνά τα ζιζάνια. Η ταχεία ανάπτυξή του (μια πλήρης φυτεία θα αναπτυχθεί σε λίγο περισσότερο από 30 ημέρες κατά τη διάρκεια της ζέστης του καλοκαιριού!) σημαίνει επίσης ότι μπορεί να φυτευτεί όταν δεν υπάρχει μεγάλο παράθυρο για καλλιέργειες. Ευδοκιμεί τα ζεστά μας καλοκαίρια εδώ. Είναι ένα εξαιρετικά ευεργετικό φυτό για τους επικονιαστές που έλκονται από το πλήθος των μικρών λευκών λουλουδιών φαγόπυρου. Επειδή είναι τόσο τρυφερό και χυμώδες, είναι πολύ εύκολο να τερματιστεί μόνο με ένα χλοοκοπτικό ώθησης (εξαιρετικό για αγρότες χωρίς άροση/χωρίς τρακτέρ). Και έχει εξαιρετικό ριζικό σύστημα που χαλαρώνει το έδαφος καθώς αποσυντίθεται μετά τον τερματισμό (επίσης εξαιρετικό για αγρότες που δεν καλλιεργούν/χωρίς τρακτέρ). Όλα αυτά προστέθηκαν στο ότι το φαγόπυρο είναι η τέλεια επιλογή καλλυντικών για την αναζωογόνηση των εδαφών με στεφάνι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν προσπαθούσα να κάνω αυτή τη διαδικασία κατά τους πιο δροσερούς μήνες, θα είχα χρησιμοποιήσει ένα μείγμα μουστάρδας και daikon. Το πρόσθετο πλεονέκτημα αυτών των δύο θα ήταν ότι έχουν βιοκαυκαντικές ιδιότητες που θα βοηθούσαν στην καταστολή της συσσώρευσης ασθενειών. Εάν η ασθένεια γίνει ξανά πρόβλημα στο στεφάνι μου, θα το καλύψω κατά τη διάρκεια μερικών πιο δροσερών μηνών για να πάρω τουλάχιστον ένα γύρο μουστάρδας εκεί. Αλλά από τότε που αναζωογόνησα τα εδάφη του στεφάνου μου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2019, τα προβλήματα της νόσου φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα.


Revitalizing Hoop House Soils: Terminating Cover Crops

Αφού ο 1ος γύρος του φαγόπυρου είχε αρχίσει να ανθίσει, αλλά προτού πήξει τους σπόρους, χρησιμοποίησα το ψαλιδάκι μου για να κόψω το φαγόπυρο στη βάση. Μετέδωσα άλλον έναν γύρο σπόρων φαγόπυρου σε όλο το σπίτι και μετά τον μούλιασα καλά με το λάστιχο. Μέσα σε λίγες μέρες, ο Γύρος 2 του φαγόπυρου φύτρωσε και έσπρωξε μέσα από τα παλιά υπολείμματα φαγόπυρου. Σε αυτό το σημείο ήταν τέλη Ιουνίου.

Ο 3ος γύρος του φαγόπυρου σπάρθηκε στα τέλη Ιουλίου μετά τον τερματισμό του Γύρου 2. Η ίδια διαδικασία όπως περιγράφηκε παραπάνω. Ο γύρος 3 του φαγόπυρου στη συνέχεια τερματίστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Αναζωογονητικά εδάφη στεφάνης: ύγρανση υπολειμμάτων καλλιεργειών

Αφού κόψαμε τον Γύρο 3 του φαγόπυρου, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη διαδικασία. Το φαγόπυρο είχε βοηθήσει στην καταπολέμηση των ζιζανίων στο σπίτι όλο το καλοκαίρι. Οι τρεις γύροι λεπτώς δικτυωμένων ριζικών συστημάτων φαγόπυρου είχαν δημιουργήσει σημαντική βιομάζα στο έδαφος που τώρα διασπωνόταν γρήγορα για να τροφοδοτήσει τη μικροβιολογία που (ελπίζουμε) πολλαπλασιαζόταν στο έδαφος τώρα που ο Κανόνας της Επιστροφής (περισσότερα γι‘ αυτό αργότερα) είχε ακολούθησε. Το φαγόπυρο εξόρυξε επίσης πολλά μέταλλα κατά τη διάρκεια των τριών κύκλων ανάπτυξής του, τα οποία επίσης επανατοποθετούνταν στο οικοσύστημα του εδάφους.


Αναζωογονητικά εδάφη στεφάνης: Ταρπινγκ

Το επόμενο βήμα ήταν να διασπαστούν όλα αυτά τα φυτικά υπολείμματα από το «καλοκαίρι του φαγόπυρου» χωρίς να χρειάζεται να τα καλλιεργήσουμε στο έδαφος. Αφού χρησιμοποιήσαμε έναν εύκαμπτο σωλήνα για να βρέξουμε το έδαφος για περίπου 15 λεπτά, τραβήξαμε μουσαμάδες σε όλο το εσωτερικό του στεφάνου, μέχρι τις άκρες. Αυτό το μουσαμά πάνω από το υγρό χώμα στο ζεστό στεφάνι δημιούργησε μια εξαιρετικά πεπτική κατάσταση κάτω από τα μουσαμάδες, η οποία αναδεύτηκε όλο το υπόλοιπο φυτικό υλικό από το φαγόπυρο σε μόλις τρεις μικρές εβδομάδες! Σκότωσε, επίσης, τυχόν ζιζάνια που θα μπορούσαν να καταφέρουν να περάσουν το καλοκαίρι του φαγόπυρου.


Revitalizing Hoop House Soils: Spreading Compost

Σε αυτό το σημείο, είναι τέλη Σεπτεμβρίου. Επόμενο ήταν το κομπόστ και οι τροποποιήσεις. Αφαιρέσαμε τους μουσαμάδες και μεταδώσαμε μια ποικιλία από τροποποιήσεις εδάφους που επιλέχθηκαν με βάση τα αποτελέσματα δοκιμών εδάφους. Σε αυτές τις τροπολογίες περιλαμβάνονταν αγαρονίτης, χουμικά, χυτά σκουλήκια, θείο και ανοργανοποιητής εδάφους. Το χώμα σας πιθανότατα θα χρειαστεί κάτι διαφορετικό από το δικό μου, οπότε φροντίστε να κάνετε μια λεπτομερή δοκιμή εδάφους. Προτείνω το Waypoint Analytical για αυτό. Μετά τη μετάδοση των τροποποιήσεων στην επιφάνεια του εδάφους, φέραμε λίγο υψηλής ποιότητας, καλά παλαιωμένο λίπασμα. Ένα παχύ στρώμα κομπόστ (περίπου τέσσερις ίντσες) απλώθηκε σε ολόκληρο το στεφάνι. Χρησιμοποιήσαμε καροτσάκια αντί για τρακτέρ, καθώς δεν ήθελα να συμπιέζω το χώμα αφού δούλεψα τόσο σκληρά για να το αναζωογονήσω!


Αναζωογονητικά εδάφη Hoop House: Άλατα έκπλυσης

Το επόμενο βήμα είναι προαιρετικό: Επειδή το περιβάλλον σε ένα στεφάνι μπορεί να είναι αρκετά άνυδρο (χωρίς βροχή), η υψηλή αλατότητα είναι μια πιθανή πρόκληση εάν αναπτύσσεται εντατικά σε ένα στεφάνι για αρκετές εποχές, ειδικά εάν το αγρόκτημα χρησιμοποιεί συνθετικά λιπάσματα ή κομπόστ μανιταριών (διαβόητο για τα υψηλά άλατα). Η φάρμα μου δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ συνθετικά λιπάσματα ή κομπόστ μανιταριών, επομένως το επίπεδο αλατότητας στο έδαφος εδώ ήταν πολύ καλό (0,43). Αλλά επειδή γνωρίζω ότι συνιστάται να αφαιρείτε το δέρμα από ένα σπίτι κάθε τόσο για να μπει η βροχή, σκέφτηκα ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προσομοιώσω ένα γεγονός έντονης βροχής τρέχοντας έναν καταιονιστή στο σπίτι για 48 ώρες συνεχόμενα. Εάν έχετε ένδειξη αλατότητας εδάφους μεγαλύτερη από 1,25 (χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο δοκιμής 1:2)θα θελήσετε να είστε βέβαιοι ότι θα ενσωματώσετε αυτό το βήμα κατά τη διαδικασία αναζωογόνησης των εδαφών σας.

Αφού αφήσαμε το σπίτι να στεγνώσει για περίπου μια εβδομάδα μετά τη λειτουργία του ψεκαστήρα, ήρθε η ώρα να στρώσετε τα κρεβάτια και να ετοιμαστείτε για τη φύτευση. Έχοντας μάθει από τα λάθη μου όλα αυτά τα χρόνια, ήμασταν πολύ επιμελείς αυτή τη φορά σχετικά με τη μέτρηση των κρεβατιών με ακρίβεια και τη σήμανση τους με μόνιμους κοντές γωνιακούς πασσάλους που σφηνώνονταν με ασφάλεια στο έδαφος και ο σπάγκος ντομάτας τρέχει στο έδαφος γύρω από τα όρια κάθε κρεβατιού. Αυτό ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για να διασφαλίσουμε ότι δεν μπαίνουμε σε κρεβάτια και κάθε φορά που προσθέτουμε τροπολογίες τώρα ξέρουμε ακριβώς πού να τις τοποθετήσουμε. Μακάρι να ήμουν τόσο προσεκτικός την πρώτη φορά που έφτιαξα αυτό το σπίτι!!


Αναζωογονητικά εδάφη Hoop House: Τοποθέτηση ταινίας σταγόνας σε νέα παρτέρια

Με τα κρεβάτια σαφώς καθορισμένα, πριν από την τοποθέτηση ταινίας σταγόνας, πλατύσαμε τα κρεβάτια για άλλη μια φορά. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε την ταινία σταγόνας: πέντε γραμμές ανά κρεβάτι 36″ (έξι ίντσες μεταξύ των γραμμών). Η ταινία σταγόνας λειτουργεί ως οδηγός φύτευσης, ώστε να γνωρίζουμε ότι η φύτευση είναι ευθεία μέσα στις σειρές. Την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου φυτέψαμε ξανά λουλούδια (ranunculus, campanula, snapdragons, κ.λπ.) για να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να ανθίσουν την άνοιξη. Αφού φυτεύτηκαν τα κρεβάτια και τα μοσχεύματα μεγάλωναν όμορφα, τον Δεκέμβριο άπλωσα ένα λεπτό αργότερα φύλλα με σάπια φύλλα σε όλα τα κρεβάτια για λίγη επιπλέον μικροβιακή ενίσχυση. Επίσης, κάλυψα πυκνά όλους τους διαδρόμους με φύλλα, ώστε να μην βγουν ζιζάνια.


Αναζωογονητικά εδάφη με στεφάνι: Καλλιέργεια λουλουδιών χωρίς ωρίμανση

Ορίστε λοιπόν! Μια διαδικασία για την αναζωογόνηση των εδαφών με τσέρκι. Και πραγματικά λειτούργησε εδώ! Το χώμα σε αυτό το σπίτι, προηγουμένως κονιοποιημένο, συμπιεσμένο και χωρίς έμπνευση, είναι αφράτο και γεμάτο ζωή από τότε! Εκεί που υπήρχε ένα σκληρό τηγάνι λίγα μόλις εκατοστά πιο κάτω και η φύτευση ήταν μια πραγματική αγγαρεία, τώρα είναι εύκολο να βυθίσεις έναν καθετήρα 12″ ή περισσότερο στο χώμα! Οι καλλιέργειες είναι υγιείς και η πίεση των παρασίτων έχει μειωθεί πολύ, αν και πιθανότατα θα πρέπει να δοθεί κάποια πίστη στην υιοθέτηση πρακτικών Κορεατικής Φυσικής Γεωργίας (KNF). Ένα άλλο θέμα για μια άλλη ανάρτηση ιστολογίου γεμάτη πληροφορίες στο μέλλον! Στο μεταξύ, φροντίστε να ακούσετε το No-Till Flowers Podcast αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ιδιαίτερα το επεισόδιο με τον Tony από το Bare Mountain Farm για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το KNF.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλλιέργεια λουλουδιών και τα εδάφη αναγέννησης, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την προηγούμενη ανάρτηση ιστολογίου και αυτήν την προηγούμενη ανάρτηση ιστολογίου.
Όλες οι φωτογραφίες σε αυτήν την ανάρτηση είναι ιδιοκτησία της Love ’n Fresh Flowers. Μη χρησιμοποιείτε χωρίς γραπτή άδεια.

Αναζωογονητικά εδάφη Hoop House

Αναζωογονητικά εδάφη Hoop House

Αναζωογονητικά εδάφη Hoop House

Αναζωογονητικά εδάφη Hoop House

Αναζωογονητικά εδάφη Hoop House