Περιτονία και λεμφικό σύστημα

Περιτονία και λεμφικό σύστημα

August 22, 2022 0 Von admin

Το λεμφικό σας δίκτυο βρίσκεται μέσα στην περιτονία σας ακριβώς κάτω από το δέρμα.

Το σύστημα περιτονίας είναι ουσιαστικά ένα σύστημα ολίσθησης που σχηματίζει έναν συνεχή ιστό που περιβάλλει και συνδέει τους μύες, τα αγγεία, τα νεύρα και τα όργανα του σώματός σας. Το λεμφικό έχει σχεδιαστεί για να γλιστρά εντός του περιτονιακού συστήματος.

Δεδομένου ότι το λεμφικό σύστημα δεν έχει καρδιά όπως το κυκλοφορικό σύστημα για να αντλεί τη λέμφο, βασίζεται στην κίνηση του σώματός μας από τους μύες και την περιτονία για να πιέσει τα λεμφικά αγγεία και να σπρώξει τη λέμφο μέσα από το σύστημα σαν σωλήνας χαμηλής πίεσης.

Όταν η περιτονία είναι υγιής, ενυδατωμένη, εύκαμπτη, εύκαμπτη και απεριόριστη, οι ιστοί σας μπορούν να κινούνται ελεύθερα και βοηθούν τη λέμφο να μετακινηθεί πιο εύκολα μέσω των λεμφικών αγγείων προς το λαιμό για αφαίρεση.

Εάν η περιτονία είναι δεσμευμένη και περιορισμένη λόγω δυσλειτουργικών στάσεων, τραυματισμού, χειρουργικών ουλών, φλεγμονής ή αφαίρεσης λεμφαδένων, αυτό μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στο σύστημα.

Η σημασία της υγιούς λέμφου

Η ικανότητα της λέμφου να κινείται εύκολα και να αφαιρείται μέσω των μεγάλων φλεβών είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση της καθημερινής μας υγείας. Όταν το λεμφικό σύστημα συλλέγεται και προστατεύεται από ανεπιθύμητα βακτήρια, ιούς και άλλα τοξικά κύτταρα, αποτρέπει την εξάπλωση λοιμώξεων και ασθενειών.

Η συνεχής μετακίνηση ανεπιθύμητων κυτταρικών αποβλήτων έξω από την περιοχή που δημιουργήθηκε αποτρέπει τον σχηματισμό κύστεων, βελτιώνει την αγωγιμότητα των νεύρων, αποκαθιστά τις φυσιολογικές γραμμές έντασης και συμπίεσης στις επιφάνειες των αρθρώσεων, μειώνει τη φλεγμονή όλων των αιτιών και τελικά συμβάλλει στην αίσθηση ευεξίας.

Σε κυτταρικό επίπεδο, κάθε κύτταρο περιβάλλεται από περιτονία και λεμφικό υγρό (το οποίο μπορεί να γίνει όλο και πιο παχύρρευστο, το οποίο στη συνέχεια δημιουργεί πίεση που μπορεί να εμποδίσει τα κύτταρα να απορροφήσουν υγρό, οξυγόνο, θρεπτικά συστατικά, βιοχημεία, ορμόνες και ενέργεια που χρειάζεται κάθε κύτταρο για να ευδοκιμήσει.

Για να εξαλείψει το κύτταρο τα απόβλητα, πρέπει να ταξιδέψει μέσω του υγρού του περιτονιακού συστήματος που περιβάλλει τα κύτταρά σας για να φτάσει στο λεμφικό σύστημα για αποβολή.

Εν ολίγοις, ένα υγιές λεμφικό σύστημα βασίζεται σε ένα υγιές σύστημα περιτονίας.

Το λεμφικό σύστημα έχει μια σειρά από μονόδρομες βαλβίδες που περιέχουν κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που αποκόπτουν μικροοργανισμούς όπως ιούς και βακτήρια που μερικές φορές βρίσκονται στο λεμφικό υγρό. Αυτοί οι λεμφαδένες είναι εξαιρετικά σημαντικοί και επίσης περιβάλλονται και ελέγχονται από το σύστημα της περιτονίας. Οι περιορισμοί του προσώπου μπορεί να εμποδίσουν τη λειτουργία τους.

Πώς η περιορισμένη περιτονία συστέλλει τη λέμφο

Η περιορισμένη περιτονία μπορεί να γίνει πιο άκαμπτη και άκαμπτη, γεγονός που δημιουργεί δυσμενή πίεση και παρεμποδίζει την υγιή ροή της λέμφου.

Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στους περιορισμούς της περιτονίας:

 • Έλλειψη δραστηριότητας ή καθιστική ζωή
 • Συναισθηματικό ή ψυχολογικό στρες που μπορεί να προκαλέσει υποσυνείδητο στήριγμα
 • Δυσλειτουργική αναπνοή
 • Κακή μοτίβα κίνησης και αλληλουχία στρατολόγησης μυών
 • Τραύμα (συμπεριλαμβανομένου τροχαίου ατυχήματος, πτώσης, χτυπήματος ή χειρουργικής επέμβασης)
 • Λοίμωξη ή φλεγμονή
 • Κακή στάση (σαν να κάθεσαι σκυμμένος πάνω από ένα φορητό υπολογιστή)
 • Ουλώδης ιστός

Όταν η περιτονία γίνεται άκαμπτη και άκαμπτη, οι μύες περιορίζονται και το εύρος της κίνησης μειώνεται, επηρεάζοντας τα πολλά συστήματα που υποστηρίζει η περιτονία, συμπεριλαμβανομένου του λεμφικού συστήματος.

Όταν η περιτονία είναι περιορισμένη, η λεμφική παροχέτευση επιβραδύνεται και είναι λιγότερο αποτελεσματική, αφήνοντας επιβλαβή κύτταρα και οξειδωτικά απόβλητα στο σώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η πίεση των φραγμένων λεμφικών αγγείων μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους.

 • Πόνος στους μύες ή στις αρθρώσεις (συμπεριλαμβανομένων των γονάτων, των αγκώνων, των αστραγάλων ή των καρπών)Οι αρθρώσεις μπορεί να διογκωθούν ή να φουσκώσουν καθώς η φλεγμονή της άρθρωσης εμποδίζει την αποτελεσματική ροή του αίματος και την αγωγιμότητα των νεύρων στην άρθρωση, παρουσιάζοντας συμπτώματα πόνου και αστάθεια της άρθρωσης.
 • Οίδημα, φλεγμονή, οίδημα και συμφόρηση – Το σώμα σας μπορεί να περιέχει υγρό πισίνας για να βοηθήσει στη λίπανση και την κινητικότητα του νευρικού συστήματος και των αρθρώσεων. Αυτό μπορεί να παρουσιαστεί ως πρησμένοι αδένες, πρήξιμο στα μάτια ή στο πρόσωπο, πρήξιμο στα δάχτυλα (σφιχτοί δακτύλιοι) ή στους αστραγάλους ή φούσκωμα.
 • Δυσκαμψία αρθρώσεων ή μυών – Τα υποσυνείδητα μοτίβα σιδερώματος ή δυσπροσαρμοστικής κίνησης περιορίζουν την κίνηση μέσα και γύρω από τις αρθρώσεις και μέσω των περιοχών στην κοιλιά, το στήθος και το κρανίο, με αποτέλεσμα περιορισμένο εύρος κίνησης, δυσκαμψία ή πόνο, συμπεριλαμβανομένου του πονοκεφάλου ή του πόνου στη μέση.
 • Κυτταρίτιδα – Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι από θύλακες λίπους που σπρώχνονται προς τα πάνω μέσω του συνδετικού ιστού (την περιτονία μας), κάτι που συμβαίνει όταν η περιτονία είναι σφιχτή και περιορισμένη. Η περιτονία μοιάζει με στρώματα από ιστούς αράχνης και όταν αυτοί οι ιστοί αράχνης είναι περιορισμένοι, κολλάνε μεταξύ τους και αυτό δεσμεύει το λίπος και δημιουργεί την εμφάνιση κυτταρίτιδας.
 • Περιορισμένη περιτονία εμφανίζεται επίσης ως συμπτώματα όπως κακή στάση του σώματος και μειωμένη ευλυγισία, αδέξιες, ασυντόνιστες κινήσεις, μυϊκές κράμπες όταν ξεκουράζεστε, διακοπτόμενο μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα χέρια ή στα πόδια
 • Συμφορημένη λέμφος περιλαμβάνει επίσης συμπτώματα όπως κόπωση, πονοκεφάλους, μολύνσεις κόλπων και δερματικά προβλήματα, όπως ξηρό δέρμα ή φαγούρα.

Πώς η απελευθέρωση περιτονίας βοηθά στην ανακούφιση των περιορισμών της περιτονίας

ο Fascia Release™ Το μείγμα βοηθά στην υποστήριξη της λεμφικής παροχέτευσης βοηθώντας στην τόνωση του λεμφικού συστήματος, στην απελευθέρωση των συμφύσεων και στον περιορισμό της περιτονίας, στην αύξηση της κυκλοφορίας, στη μείωση του οιδήματος στον ιστό. Υποστηρίζοντας τη δυναμική του υγρού του συστήματος της περιτονίας, αυτό το μείγμα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ενός συμφορημένου λεμφικού συστήματος και στη μείωση του οιδήματος.

Όπως γνωρίζετε, η περιτονία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα, επομένως η τοπική εφαρμογή αιθέριων ελαίων στο δέρμα επιτρέπει την εύκολη και άμεση πρόσβαση στην περιτονία. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανό σας και είναι σχετικά διαπερατό σε λιποδιαλυτές ουσίες όπως τα αιθέρια έλαια.

Τα τοπικά συμπληρώματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υγείας της περιτονίας και της ανάρρωσης από τη φλεγμονή. Για παράδειγμα, τα αιθέρια έλαια διεισδύουν εύκολα στα στρώματα της περιορισμένης περιτονίας, δημιουργώντας ζεστασιά για να διαλύσουν τη συμφόρηση, αυξάνοντας την κυκλοφορία, τη λεμφική παροχέτευση και κινητοποιώντας τον προσκολλημένο ιστό.

Τα αιθέρια έλαια μαλακώνουν τον μυοπεριτονιακό ιστό, επιτρέποντας στον βαθύ και περιορισμένο ιστό να τεντωθεί και να κινηθεί όπως έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί. Έχουν επίσης αναλγητική δράση, χαλαρώνοντας τους μύες και μειώνοντας τον πόνο.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναζωογόνηση και την καταπολέμηση του στρες της περιτονίας και των μυών, δρώντας γρήγορα για να διασπάσουν τον φλεγμονώδη, ινώδη ιστό, απομακρύνοντας τις τοξίνες από την επώδυνη περιοχή.

Τα αιθέρια έλαια βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου μειώνοντας τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων μπορεί επίσης να προάγουν την ανάπτυξη κολλαγόνου τόσο μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες όσο και αυξάνοντας την ανάπτυξη και σχηματισμό κυττάρων κολλαγόνου.

Τα αιθέρια έλαια με αποτοξινωτικές ιδιότητες βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής που μπορεί να αποδυναμώσει τις ίνες κολλαγόνου.

Τα αιθέρια έλαια στο Fascia Release™ Το μείγμα είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να ξετυλίγει τις βαθιές εντάσεις, τις συσπάσεις και τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα στους ιστούς σας για να μειώσει τον πόνο, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική κυκλοφορία και να απελευθερώσει τον φόβο, τα καταπιεσμένα συναισθήματα και την ένταση που συγκρατείται στο σώμα (όργανα, μύες, τένοντες, οστά και αρθρώσεις). ή το μυαλό.

Επιλεγμένα μείγματα:

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να παραγγείλετε σήμερα:

Προώθηση βιβλίου Boost The Brain

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Jodi Sternoff Cohen είναι η ιδρύτρια της Vibrant Blue Oils. Συγγραφέας, ομιλητής, διατροφολόγος και κορυφαία διεθνής αρχή για τα αιθέρια έλαια, η Jodi έχει βοηθήσει πάνω από 50.000 άτομα να υποστηρίξουν την υγεία τους με αιθέρια έλαια.