Προετοιμασία λουλουδιών χωρίς χόρτο με χρήση χαρτονιού και εδαφοκάλυψης

Προετοιμασία λουλουδιών χωρίς χόρτο με χρήση χαρτονιού και εδαφοκάλυψης

Oktober 21, 2022 0 Von admin


Προετοιμασία παρτέρι χωρίς χόρτο με χρήση χαρτονιού και κομπόστ

Λαμβάνω πολλά μηνύματα σχετικά με την προετοιμασία του κρεβατιού για άνθος. Για ευκολία γρήγορης αναφοράς, περιγράφω παρακάτω το σύστημα εδαφοκάλυψης από χαρτόνι/κομπόστ για την προετοιμασία του κρεβατιού άνθος που χρησιμοποίησα την καλλιεργητική περίοδο του 2020. Θα συνεχίσω να προσαρμόζω την προετοιμασία του κρεβατιού χωρίς άροση και άλλα συστήματα στη φάρμα μου αυτή τη σεζόν, αλλά αυτό θα σας δώσει μια καλή αρχή. Γενικά μου αρέσει αυτό το σύστημα χαρτονιού/πολτώματος και είναι εξαιρετικό για τις περισσότερες καλλιέργειες. Ωστόσο, υπήρξαν μερικά δύσκολα μαθήματα στην πορεία. Έχω μια πολύ λεπτομερή ανάρτηση ιστολογίου που γράφτηκε το περασμένο καλοκαίρι σχετικά με αυτά τα κρίσιμα μαθήματα. Φροντίστε να το διαβάσετε και εσείς για να παραλείψετε μερικές από τις δοκιμές και τα σφάλματα στο αγρόκτημά σας! Και δώστε το No-Till Flowers Podcast μια ακρόαση για πιο πολύτιμη τεχνογνωσία!

Βήματα για την προετοιμασία του παρτέρι χωρίς χόρτο με χρήση χαρτονιού και κομπόστ

1) Καλλιέργεια καλύμματος (μίγμα από σίκαλη, βίκο, τριτικάλε και τριφύλλι) που σπάρθηκε αργά το φθινόπωρο και αναπτύχθηκε έντονα όταν ο καιρός ζέσταινε την άνοιξη, διατηρήθηκε με κούρεμα σε ψηλό κατάστρωμα δύο φορές την εβδομάδα έως ότου ένα συγκεκριμένο κρεβάτι ήταν έτοιμο να φέρουν στην παραγωγή, οπότε η καλυπτική καλλιέργεια «ξεφλουδίστηκε» με ένα χλοοκοπτικό ώθησης σάπιαστρωσης.

2) Πλεκτό μαύρο ύφασμα τοπίων πλάτους τεσσάρων ποδιών τοποθετήθηκε πάνω από το φρεσκοκομμένο κρεβάτι και καρφώθηκε στη θέση του με συνδετήρες τοπίου. Το ύφασμα παρέμεινε στο κρεβάτι για περίπου 10 ημέρες για να αποδυναμώσει την καλλιέργεια του καλύμματος.

3) Ένα μόνο στρώμα από κυματοειδές χαρτόνι πλάτους 36″ τοποθετήθηκε πάνω από το κρεβάτι. Το χαρτόνι προμηθεύτηκε σε ρολά από μια εταιρεία προμήθειας συσκευασίας, γεγονός που έκανε πολύ εύκολη την τοποθέτησή του σε κρεβάτια.

4) Ένα στρώμα 2-3″ καλά παλαιωμένου κομπόστ απλώθηκε πάνω από το χαρτόνι σε όλο το μήκος και το πλάτος του κρεβατιού.

5) Πέντε γραμμές ταινίας σταγόνας τοποθετούνται πάνω από το κομπόστ. Οι γραμμές απέχουν 6″ μεταξύ τους και διπλασιάζονται ως οδηγός για φύτευση μοσχευμάτων σε ευθεία γραμμή.

6) Μεταφύτευση στο κρεβάτι, με απόσταση μεταξύ των φυτών 4” έως 6”, ανάλογα με την καλλιέργεια. Βρήκαμε ότι ένα μακρύ κατσαβίδι ήταν στην πραγματικότητα το καλύτερο εργαλείο για να τρυπήσει εύκολα το χαρτόνι και να ανοίξει μια μικρή τρύπα για τις μεταμοσχεύσεις. Οι ρίζες πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στο φυσικό έδαφος κάτω από το χαρτόνι.

7) Ποτίστε στα πηγάδια μεταμοσχεύσεων με διάλυμα εισροών KNF, φύκια, μελάσα και γαλάκτωμα ψαριού. Φροντίστε να τα ποτίζετε τακτικά με τις σταγόνες για τις πρώτες δύο ή περισσότερες εβδομάδες, ενώ τα ριζικά τους συστήματα επεκτείνονται στο έδαφος.