Πρωτοπορία της πρώτης μου επιχείρησης |  Ο Επενδυτής του Κολλεγίου

Πρωτοπορία της πρώτης μου επιχείρησης | Ο Επενδυτής του Κολλεγίου

Oktober 21, 2022 0 Von admin
Teekay Kowalewski

Για έναν ξένο, οι αυτοκόλλητες σημειώσεις στον τοίχο στην κρεβατοκάμαρά μου είναι τυχαίες λέξεις χωρίς σαφές νόημα. Για μένα, είναι στιγμιότυπα εφευρέσεων που χρειάζονται ένα ασφαλές μέρος για να ξεκουραστούν. Καθώς κάθομαι και διαβάζω τις σημειώσεις, εμφανίζεται στο κεφάλι μου όραμα μετά από όραμα έργων. Οι ιδέες κάθονται στον τοίχο περιμένοντας να πραγματοποιηθούν. Κάθε ιδέα που δεσμεύομαι βγάζει ένα μικρό μέρος του εαυτού μου στο ανοιχτό και μετατρέπει ένα όραμα σε πραγματικότητα. Είμαι εφευρέτης και «Trailblazer».

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, εφευρίσκω. Μερικά από τα πρώτα μου έργα ήταν ένα κουτί οχυρό, μια σχεδία κανάτας γάλακτος και ένας ρομποτικός αυτόματος πωλητής Lego. Στην τέταρτη δημοτικού, μπήκα σε μια ομάδα ρομποτικής γιατί μου άρεσε να δημιουργώ νέα πράγματα και ήθελα να γίνω εφευρέτης όταν μεγαλώσω. Στο σπίτι περιορίστηκα σε ό,τι μπορούσα να φτιάξω με Lego, χαρτόνι και κολλητική ταινία. Εννέα χρόνια ρομποτικής επέκτεινε τον δημιουργικό μου κόσμο, μου έδωσε πρόσβαση σε νέα υλικά, νέα εργαλεία και νέες ιδέες. Ήταν ένα περιβάλλον που ενθάρρυνε την ανάληψη κινδύνου και τη δοκιμή και το λάθος. Έμαθα περισσότερα με τα χρόνια από τις αποτυχίες μου παρά από τις επιτυχίες μου. Αυτή η εμπειρία μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να πιστεύω ότι μπορώ να αντιμετωπίσω όχι μόνο ρομπότ, αλλά μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο.

Το πάθος και η φασαρία μου μεταφέρθηκαν επίσης στον εθελοντισμό και στις παράπλευρες δουλειές μου. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του γυμνασίου μου, ήμουν καθοδηγητής δύο ομάδων ρομποτικής γυμνασίου και προσφέρθηκα εθελοντικά σε κατασκηνώσεις αυτοκινήτων RC στο τοπικό Tech School. Για τη δουλειά, διαιτήτευα ποδοσφαιρικούς αγώνες, έτρεχα τον πίνακα αποτελεσμάτων σε σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου, δούλευα σε έναν έμπορο σκαφών και έκανα πρακτική άσκηση σε μια επιχείρηση κατασκευής υπολογιστών.

Επιπλέον, έχω πάντα ένα έργο σε εξέλιξη στο σπίτι. Δεν κάθομαι καλά. Οι φίλοι μου με κοροϊδεύουν γιατί πάντα έχω νέες ιδέες και τους επιτίθεμαι κατά μέτωπο. Έχω σχεδιάσει και κατασκευάσει από την αρχή μια αντλία κενού, ένα subwing, ένα drift trike και έναν ηλεκτρικό καναπέ οδήγησης. Ξαναέχτισα επίσης το Oldsmobile του 1953 του προπάππου μου. Όταν φτιάχνω και εφευρίσκω, τίποτα άλλο δεν φαίνεται να έχει σημασία στον κόσμο και δεν αφήνω εμπόδια να σταθούν στο δρόμο μου. Είναι αυτή η συνεχής πρόοδος που μου επιτρέπει να ξεπερνώ συνεχώς τα όριά μου και με έχει προετοιμάσει για τη σημαντικότερη εφεύρεσή μου μέχρι σήμερα.

Ευκαιρία πανδημίας

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της πανδημίας, μια τοπική νοσοκόμα απευθυνόταν αναζητώντας βοήθεια. Εξήγησε ότι οι ντόπιοι γιατροί δυσκολεύονται με τις εικονικές επισκέψεις. Οι γιατροί δυσκολεύονταν να κάνουν τηλεδιάσκεψη με τους ασθενείς τους ενώ ταυτόχρονα κοιτούσαν τους πίνακές τους. Ήθελα να βοηθήσω και είχα μια ιδέα. Αυτό το νέο πρόβλημα γρήγορα μετατράπηκε από την ιδέα στη λύση. Απέδειξε ότι η ιδέα θα λειτουργούσε κόβοντας, κολλώντας με ταινία και λυγίζοντας χαρτόνι. Στη συνέχεια, μοντελοποίησα και κατασκεύασα. Ως μαθητής στο γυμνάσιο, εφηύρα την πρώτη βάση κινητού τηλεφώνου στον κόσμο που ήταν πάνω από τον υπολογιστή.

Αυτή η πρωτοποριακή βάση κρέμεται πάνω από την οθόνη του υπολογιστή και κρατά το τηλέφωνο στο ύψος του προσώπου για να διευκολύνει τις εικονικές επισκέψεις. Μέσα σε 36 ώρες, παρέδωσα 12 βάσεις τηλεφώνου στο τοπικό μου νοσοκομείο. Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι αυτή η βάση τηλεφώνου θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερα από τους γιατρούς, και σύντομα πάνω από 100 δωρίστηκαν σε τοπικούς δασκάλους που μεταβαίνουν στο εικονικό σχολείο. Δεν αναγνώρισα πραγματικά το εύρος και τον αντίκτυπο αυτού του έργου έως ότου επικοινώνησα μαζί μου από το Forbes και με αναγνώρισαν στην ιστορία τους».8 Κάτω των 18: Οι νεαροί πρωτοπόροι που ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.» Ήταν ένα ευχάριστο συναίσθημα που δεν δημιουργούσα πλέον για τον εαυτό μου. Χρησιμοποιούσα το πάθος μου για την εφεύρεση για να βοηθήσω άλλους.

Ξεκινώντας την Πρώτη μου Επιχείρηση

Βάση τηλεφώνου

Η επόμενη εφεύρεση μου ήταν μια επιχείρηση. Κατά τη δημιουργία της βάσης τηλεφώνου, είχα βρει μια αναξιοποίητη αγορά. Αυτή η βάση τηλεφώνου έχει χρήσεις πολύ πέρα ​​από τους γιατρούς για τους οποίους δημιουργήθηκε. Δάσκαλοι, μαθητές, επαγγελματίες των επιχειρήσεων και οποιοσδήποτε κάνει πολλαπλές εργασίες ενώ χρησιμοποιεί υπολογιστή βρίσκει τη βάση χρήσιμη – επιτρέπει στο τηλέφωνο να γίνει 2η οθόνη. Η ομορφιά της βάσης του τηλεφώνου μου είναι η απλότητά της. Κάποιοι φίλοι μου είπαν ότι κανείς δεν θα πλήρωνε για ένα κομμάτι πλαστικό, αλλά αναγνώρισα ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κομμάτι πλαστικό, είναι μια λύση σε ένα κοινό καθημερινό πρόβλημα και η αγορά είναι τεράστια.

Για να προστατεύσω την ιδέα μου, συνεργάστηκα με έναν τοπικό δικηγόρο για να υποβάλω αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Στη συνέχεια συγκέντρωσα δύο φίλους και ξεκίνησα την Phone Mount People LLC για να μπορέσουμε να αρχίσουμε να πουλάμε το προϊόν. Οι φίλοι μου έχασαν γρήγορα το ενδιαφέρον τους για την επιχείρηση, αλλά ήθελα να το τελειώσω και συνέχισα να κάνω το μονοπάτι μόνος. Δεν πίστευα ότι αυτή η βάση τηλεφώνου θα με έκανε πλούσιο, αλλά μου άρεσε η ιδέα να βγάλω λίγα χρήματα. Το πιο σημαντικό, επρόκειτο να αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις και να μάθω για διαφορετικές πτυχές του να είμαι επιχειρηματίας και να αναπτύξω νέες δεξιότητες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την επόμενη εφεύρεση και την επόμενη επιχείρησή μου.

Αρχικά, κάθε βάση τηλεφώνου κατασκευαζόταν στο χέρι. Για να κάνω αυτή την επιχείρηση κερδοφόρα, έπρεπε να αναπτύξω μια αποτελεσματική μέθοδο κατασκευής και να ελαχιστοποιήσω το κόστος ανταλλακτικών. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο κατάστημα του γυμνασίου, ανέπτυξα μια μεγάλη σέγα κενού για το δρομολογητή cnc του σχολείου και μια αυτόματη πνευματική διάταξη κάμψης. Έψαξα τους προμηθευτές για να βρω την καλύτερη τιμή για τις πρώτες ύλες μας και πήρα κάποιους κινδύνους επενδύοντας σε μεγάλες ποσότητες προμηθειών. Έστησα τη γραμμή παραγωγής και τον σταθμό συσκευασίας στο υπόγειό μου. Δούλεψα υπομονετικά σε κάθε πτυχή της δημιουργίας λογαριασμών πωλητών, γραμμωτών κωδίκων, επιχειρηματικής κατάστασης, εικόνων, μάρκετινγκ, επαγγελματικών καρτών και εκτύπωσης ετικετών.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το τελευταίο έτος του γυμνασίου μου, πουλούσα την πρώτη μου εφεύρεση στο Amazon και στο Etsy. Οι πωλήσεις ήταν αργές στην αρχή, μόνο 1 ή 2 την εβδομάδα. Πλήρωσα για διαφημίσεις σε κάθε λογαριασμό και σιγά σιγά κέρδισα καλή τοποθέτηση προϊόντων σε κάθε ιστότοπο. Μέχρι το καλοκαίρι, πουλούσα σταθερά πάνω από 100 βάσεις τηλεφώνου το μήνα. Άρχισα να επεκτείνω τις προσφορές μου προσθέτοντας πρόσθετα χρώματα στη λίστα βάσης τηλεφώνου και άρχισα να εξερευνώ μια νέα αγορά με ένα νέο flat-pack DIY μεταλλικό ντιζάιν πουλιών.

Δείτε το Phone Mount στο Amazon >>

Μηχανική το μέλλον μου

Τώρα ως πρωτοετής φοιτητής στο κολέγιο που ειδικεύεται στη Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin – Madison, συνεχίζω να διευθύνω την επιχείρησή μου. Συντονίστηκα με τις τάξεις μεταποίησης του πρώην γυμνασίου μου για να κόψουν τα ακατέργαστα εξαρτήματα για μένα με ένα κλάσμα του κόστους σε σύγκριση με τη βιομηχανία. Ταξιδεύω συχνά στο σπίτι για να δημιουργήσω νέο απόθεμα και να στείλω πάνω από 150 βάσεις τηλεφώνου το μήνα στην Amazon. Συσκευάζω και αποστέλλω εκπτώσεις στο Etsy από το δωμάτιό μου στον κοιτώνα, ακολουθούμενα από συχνά ταξίδια στο ταχυδρομείο.

Εκτός από τη λειτουργία της επιχείρησής μου έξω από το δωμάτιο του κοιτώνα μου, εργάζομαι πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα στο κατάστημα πρωτοτύπων της σχολής μηχανικών του πανεπιστημίου και συνεπικεφαλής του Human Power Vehicle Club. Αυτές οι προσπάθειες συμβάλλουν στη μείωση του χρέους του φοιτητικού μου δανείου όταν αποφοιτήσω και παρέχουν πρόσθετη εμπειρία με εργαλεία καταστήματος και μεθόδους κατασκευής για να βοηθήσω στις τρέχουσες και μελλοντικές μου επιχειρήσεις.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι να κατέχω και να διευθύνω τη δική μου επιχείρηση. Θα ήθελα πολύ να αφιερώσω όλο τον χρόνο μου στη νέα μου επιχείρηση και στις άλλες ιδέες που έχω, αλλά αναγνωρίζω τα οφέλη από την απόκτηση πτυχίου μηχανικού πριν καταδυθώ.

Κάθε ένα από αυτά τα έργα ξεκίνησε ως μια απλή ιδέα, αλλά η φασαρία και η πορεία μου τα έκαναν πραγματικότητα. Αν και μου αρέσει να ζωντανεύω ιδέες, αυτό που συνειδητοποίησα πρόσφατα είναι ότι είμαι ακόμη πιο ενθουσιασμένος που θα χρησιμοποιήσω το πάθος μου για να αντιμετωπίσω προκλήσεις με την ελπίδα να κάνω τη ζωή καλύτερη για τους άλλους. Ενθαρρυμένος από τις προηγούμενες επιτυχίες μου, η επιδίωξη της επόμενης ιδέας μου με αφήνει ενθουσιασμένο και έτοιμο να ακολουθήσω το πάθος μου για να ανακαλύψω το μέλλον μου.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο Teekay Kowalewski φοιτά στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin: Madison.