Πώς να πληρώσετε για το κολέγιο ως φοιτητής μερικής φοίτησης

Πώς να πληρώσετε για το κολέγιο ως φοιτητής μερικής φοίτησης

November 23, 2022 0 Von admin

Εάν εργάζεστε για το πτυχίο σας με μερική απασχόληση, πιθανότατα έχετε συνηθίσει να έχετε πολλά σίδερα στη φωτιά. Είτε κάνετε ταχυδακτυλουργίες με μια δουλειά, οικογενειακές ευθύνες ή άλλες υποχρεώσεις, η πληρωμή για το κόστος του σχολείου είναι μια άλλη εργασία που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας.

Ακόμα κι αν παρακολουθείτε με μερική απασχόληση, εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι για να λάβετε υποτροφία, υποτροφία και προγράμματα σπουδών εργασίας που μπορούν να συμπληρώσουν το κόστος του σχολείου.

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς να πληρώσετε για το κολέγιο ως φοιτητής μερικής απασχόλησης.

Τρόποι υποβολής αίτησης για δωρεάν χρήματα

Όσον αφορά την πληρωμή για το σχολείο, σκεφτείτε πρώτα να αξιοποιήσετε δωρεάν πηγές χρημάτων. Είναι χρήματα που δεν χρειάζεται να τα επιστρέψεις. Με αυτό, οι υποτροφίες κερδίζουν μια θέση στην κορυφή αυτής της λίστας.

Υποτροφίες

Υπάρχουν διάφοροι τύποι υποτροφιών που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ορισμένα βασίζονται στην αξία, πράγμα που σημαίνει συχνά τη διατήρηση κορυφαίων βαθμών ή την αριστεία σε ένα συγκεκριμένο άθλημα ή δεξιότητα. Άλλες υποτροφίες βασίζονται στο πτυχίο, το εισόδημα, την τοποθεσία ή τα δημογραφικά σας στοιχεία.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για υποτροφία ρωτώντας στην τοπική σας κοινότητα, επικοινωνώντας με το γραφείο οικονομικής βοήθειας του σχολείου σας και χρησιμοποιώντας το εργαλείο αναζήτησης υποτροφιών χορηγία του Υπουργείου Εργασίας.

Επιχορηγήσεις

Οι επιχορηγήσεις είναι μια άλλη πηγή χρηματοδότησης που δεν θα χρειαστεί να επιστρέψετε. Συνήθως, οι επιχορηγήσεις βασίζονται στις ανάγκες ή σχετίζονται με το ιδιαίτερο υπόβαθρό σας.

Για να βρείτε υποτροφίες, το πρώτο βήμα είναι να συμπληρώσετε τη Δωρεάν Αίτηση για Ομοσπονδιακή Φοιτητική Βοήθεια (FAFSA). Αυτό το έντυπο μπορεί επίσης να σας πληροί τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, τα οποία θα πρέπει να επιστρέψετε.

Όταν υποβληθεί το FAFSA, θα μάθετε εάν πληροίτε τα κριτήρια για επιχορηγήσεις. Μερικές από τις ομοσπονδιακές ευκαιρίες επιχορηγήσεων περιλαμβάνουν υποτροφίες Federal Pell, επιχορηγήσεις Ακαδημαϊκής Ανταγωνιστικότητας, Ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις Ευκαιριών Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (FSEOG), επιχορηγήσεις TEACH, επιχορηγήσεις Υπηρεσιών Ιράκ και Αφγανιστάν και επιχορηγήσεις SMART.

Αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε επιχορηγήσεις σε κρατικό επίπεδο. Επιπλέον, ορισμένες επιχορηγήσεις έχουν σχεδιαστεί για το μοναδικό σας υπόβαθρο.

Εργασία μερικής απασχόλησης και παρενέργειες

Προγράμματα Σπουδών Εργασίας

Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα εργασίας-μελέτης έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν θέσεις μερικής απασχόλησης στην πανεπιστημιούπολη. Αν και το ακριβές ποσό που μπορείτε να κερδίσετε ποικίλλει, πιθανότατα θα κερδίζετε κάπου μεταξύ 2.000 και 5.000 $ ετησίως.

Το πλεονέκτημα ενός προγράμματος εργασίας-σπουδών είναι ότι οι θέσεις εργασίας τείνουν να είναι στην πανεπιστημιούπολη. Επιπλέον, αυτές οι δουλειές τείνουν να έχουν σχετικά χαμηλό άγχος, ώστε να μπορείτε να συγκεντρωθείτε στις σπουδές σας.

Εργασία εκτός Πανεπιστημιούπολης

Οι θέσεις εργασίας-σπουδών δεν είναι η μόνη σας επιλογή για να αποκτήσετε εισόδημα ενώ είστε στο σχολείο.

Μερικές από τις πιο εύκολα διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν τραπέζια αναμονής, καθαρισμό σπιτιών και εργασία σε εταιρεία τροφοδοσίας τα Σαββατοκύριακα. Όμως η λίστα με τις ευκαιρίες εργασίας δεν σταματά εκεί. Θα βρείτε αμέτρητες επιλογές για να κερδίσετε χρήματα ενώ πηγαίνετε στο σχολείο με μερική απασχόληση.

Με βάση μια πρόσφατη έρευνα του College Investor, ανακαλύψαμε ότι το 55% των ερωτηθέντων ταλαιπωρείται για επιπλέον χρήματα. Ακολουθούν οι πιο δημοφιλείς τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι κερδίζουν κάποια μετρητά:

Αν ψάχνετε για μια ευέλικτη ροή εισοδήματος, μπορείτε να δοκιμάσετε ανεξάρτητη γραφή, διδασκαλία ή φύλαξη παιδιών. Για τους μαθητές που θέλουν να εργαστούν στη δημιουργία μιας επιχείρησης ενώ βρίσκονται στο σχολείο, σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα blog, να δημιουργήσετε μια εφαρμογή ή να σχεδιάσετε μπλουζάκια.

Εάν ψάχνετε για άλλες ευκαιρίες απόκτησης εισοδήματος για τα κολεγιακά σας χρόνια, ελέγξτε αυτήν τη λίστα 100 πραγματικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα στο σχολείο.

Προγράμματα αποζημίωσης διδάκτρων με χορηγία εργοδότη

Εάν σχεδιάζετε να εργαστείτε ενώ είστε στο σχολείο, ίσως θελήσετε να πάτε να εργαστείτε με έναν εργοδότη που προσφέρει ένα πρόγραμμα αποζημίωσης διδάκτρων. Πολλοί εργοδότες προσφέρουν την ευκαιρία να πληρώσουν για μέρος της εκπαίδευσής σας ενώ προχωράτε στο σχολείο.

Αυτή τη στιγμή, οι εργοδότες μπορούν να παρέχουν έως και 5.250 $ σε αφορολόγητη βοήθεια για δίδακτρα. Μερικές από τις εταιρείες που προσφέρουν βοήθεια στα δίδακτρα περιλαμβάνουν τις Amazon, Apple, Chick-Fil-A, Chipotle, FedEx, Publix, Starbucks και άλλες.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες του προγράμματος κάθε εργοδότη θα διαφέρουν. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, θα χρειαστεί να εργαστείτε για την εταιρεία για αρκετούς μήνες προτού πληροίτε τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα. Εάν εγγραφείτε για μια θέση εργασίας έχοντας κατά νου την επιστροφή των διδάκτρων, εξετάστε τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων.

Φοιτητικά δάνεια

Αν και κανείς δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα να βγει από το κολέγιο με ένα βουνό χρέη, τα φοιτητικά δάνεια είναι μια επιλογή για ορισμένους φοιτητές μερικής απασχόλησης. Συνήθως, θα πρέπει να εγγραφείτε τουλάχιστον ημιχρόνια για να λάβετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια.

Εάν πληροίτε τις απαιτήσεις φόρτου μαθημάτων, η λήψη φοιτητικών δανείων μπορεί να σας βοηθήσει να πληρώσετε για την εκπαίδευσή σας. Όμως, δεδομένου ότι τα φοιτητικά δάνεια μπορούν να έχουν μόνιμο αντίκτυπο στην οικονομική σας κατάσταση, είναι σημαντικό να επιλέξετε με σύνεση.

Εάν πληροίτε τα κριτήρια για ομοσπονδιακά δάνεια, προσπαθήστε να τηρήσετε τα Άμεσα Επιδοτούμενα φοιτητικά δάνεια. Αυτός ο τύπος δανείου δεν χρεώνει τόκους στο δάνειο ενώ είστε στο σχολείο ή σε περίοδο χάριτος μετά την αποφοίτησή σας. Άλλες επιλογές ομοσπονδιακού δανείου περιλαμβάνουν άμεσα μη επιδοτούμενα δάνεια και δάνεια Direct PLUS, τα οποία επιτρέπουν τη συσσώρευση τόκων ενώ είστε στο σχολείο.

Εκτός από τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια είναι μια επιλογή. Ως φοιτητής, τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια μπορούν να σας βοηθήσουν να καλύψετε το κόστος της εκπαίδευσης. Αλλά όπως και τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, αυτά θα πρέπει να αποπληρωθούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα επιτόκια που συνδέονται με τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια είναι υψηλότερα από αυτά που συνδέονται με τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια.

Επιλέξτε μια προσέγγιση που λειτουργεί για εσάς

Όσον αφορά την πληρωμή για το κολέγιο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος που να είναι καλύτερος από τους άλλους. Και η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι φοιτητές μερικής φοίτησης θα συγκεντρώσουν πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης για να καλύψουν το κόστος της εκπαίδευσής τους.

Εάν δεν θέλετε να κολλήσετε με πολλά χρέη, προσπαθήστε να αποφύγετε να αναλάβετε χρέη φοιτητικού δανείου. Τα δάνεια δεν είναι πάντα κακό. Σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να περάσεις το σχολείο. Πριν εγγραφείτε για φοιτητικά δάνεια, ελέγξτε την αναμενόμενη απόδοση επένδυσης (ROI) του πτυχίου σας για να βεβαιωθείτε ότι θα είστε σε θέση να το επιστρέψετε χωρίς να επιβαρύνετε επ‘ αόριστον την οικονομική σας κατάσταση μετά την αποφοίτηση.

Με λίγη δημιουργικότητα, ίσως μπορέσετε ακόμη και να αποφύγετε τα φοιτητικά δάνεια ενώ προχωράτε στην εκπαίδευσή σας.

Ποιες πηγές χρηματοδότησης θα εξερευνήσετε για να πληρώσετε τα έξοδα μερικής απασχόλησης στο κολέγιο;