5 λόγοι για τους οποίους το σύστημα εκμάθησης Oxbridge σας δίνει δεξιότητες ζωής

5 λόγοι για τους οποίους το σύστημα εκμάθησης Oxbridge σας δίνει δεξιότητες ζωής

Juni 21, 2022 0 Von admin

Τα σεμινάρια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μερικών από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για εκατοντάδες χρόνια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ επικεντρώνουν ολόκληρο το μαθησιακό τους σύστημα γύρω από αυτή τη μέθοδο. Το σύστημα διδασκαλίας Oxbridge, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο εντατικά και αυστηρά εργαλεία διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται οπουδήποτε στον κόσμο. Τι ακριβώς είναι όμως αυτό το σύστημα, γιατί είναι τόσο γνωστό και ποια είναι τα οφέλη του; Διαβάστε εκ των προτέρων για να μάθετε.

Τι είναι το Σύστημα Εκμάθησης;

Το σύστημα διδασκαλίας ή εποπτείας είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της εμπειρίας των προπτυχιακών φοιτητών στην Οξφόρδη και το Κέμπριτζ. Εκτός από τις παραδοσιακές διαλέξεις, μαθήματα και εργαστήρια (για φοιτητές STEM), όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές στο Oxbridge έχουν εβδομαδιαία σεμινάρια ή εποπτείες.

Μορφή μάθησης Αριθμός μαθητών Συχνότητα
Διαλέξεις 100+ Κάθε μέρα
Εργαστήρια 100+ Μια φορά την εβδομάδα
Τάξεις 8-12 Μία φορά στις δύο εβδομάδες/Εξαρτάται από το θέμα
Σεμινάρια/Εποπτεύσεις 1-3 Μια φορά την εβδομάδα
  • Συνήθως, υποβάλλετε ένα σύνολο προβλημάτων ή ένα δοκίμιο μια ημέρα πριν από το σεμινάριο σας.
  • Στη συνέχεια, συναντάτε έναν καθηγητή ή δάσκαλο ένας προς έναν (ή ένας εναντίον δύο/τρεις) για να συζητήσετε την εργασία που έχετε υποβάλει.
  • Ο δάσκαλος θα είχε εξετάσει την εργασία που υποβάλατε πριν από τη συνεδρία, με το σεμινάριο να χρησιμεύει ως ευκαιρία για συζήτηση, συζήτηση και εμβάθυνση στο θέμα.

Η πρόθεση του συστήματος φροντιστηρίου είναι να αποκτήσετε ένα εύρος μάθησης μέσω ανεξάρτητης έρευνας για τα δοκίμιά σας, ενώ παράλληλα εμβαθύνετε την κατανόησή σας και ακονίσετε την ικανότητά σας να αναλύετε κριτικά επιχειρήματα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Αυτή η προσέγγιση στη μάθηση είναι πραγματικά μοναδική και μεταμορφωτική στην οικοδόμηση δεξιοτήτων που γίνονται ζωτικής σημασίας για την επιτυχία στη ζωή και την εργασία. Δείτε πώς:

1) Τα σεμινάρια σας αναγκάζουν να σκεφτείτε δημιουργικά και κριτικά:

Ο πρωταρχικός στόχος ενός σεμιναρίου είναι να βουτήξετε βαθιά στα επιχειρήματα και τις προοπτικές που έχετε μοιραστεί στα δοκίμια και τις εργασίες σας που υποβάλατε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, να τα αποσυσκευάσετε, να εξερευνήσετε εναλλακτικές απόψεις και να αμφισβητήσετε τη σκέψη σας από τον δάσκαλο και τον συνεργάτη σας. Αυτή η διαδικασία υπεράσπισης της άποψής σας (ή επιτρέποντάς της να εξελιχθεί) που βασίζεται σε διεξοδική αμφισβήτηση προκαλεί πραγματικά τον εγκέφαλό σας να σκεφτεί κριτικά και δημιουργικά, μια δεξιότητα που θα έχετε μαζί σας όπου κι αν πάτε.

2) Τα σεμινάρια σας βοηθούν να οικοδομήσετε αυτοπεποίθηση:

Η κριτική της δουλειάς και των επιχειρημάτων σας από ειδικούς καθηγητές στον τομέα σπουδών σας και η εκμάθηση να μοιράζεστε την άποψή σας σε ένα περιβάλλον ένας προς έναν είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Σε αντίθεση με μια αίθουσα διαλέξεων, όπου μπορείτε να ακούτε παθητικά και να απορροφάτε περιεχόμενο, τα σεμινάρια απαιτούν από εσάς να μιλήσετε και να συμμετέχετε ενεργά σε μια ζωντανή συζήτηση γύρω από το θέμα για την εβδομάδα. Μπορεί να αισθάνεστε εκφοβισμένοι ή νευρικοί για το να μοιραστείτε τις ιδέες ή τις απόψεις σας κατά τη διάρκεια των πρώτων μαθημάτων σας. Με την πάροδο του χρόνου, θα αναπτύξετε την αυτοπεποίθηση να τα μοιράζεστε ελεύθερα (όσο γελοίοι κι αν νομίζετε ότι είναι!)

Για να σας προετοιμάσει για μια σίγουρη και επιτυχημένη συνέντευξη στο Oxbridge, το The Red Pen προσφέρει μια προσομοίωση 30-35 με ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο για την απόδοσή σας. Μάθετε περισσότερα εδώ

3) Τα σεμινάρια βελτιώνουν την ικανότητα αφομοίωσης, ανατομής και ιεράρχησης πολλών πληροφοριών:

Την πρώτη μου εβδομάδα στην Οξφόρδη, μου έδωσαν μια λίστα ανάγνωσης με 50 βιβλία. Όχι για ολόκληρο το χρόνο, μόνο για εκείνη την εβδομάδα. Φυσικά, είναι αδύνατο να διαβάσεις πολλά βιβλία από εξώφυλλο σε μια εβδομάδα. Η μέθοδος εκμάθησης σάς εκπαιδεύει να εξετάζετε πολλές διαφορετικές πηγές και να αποκρυπτογραφείτε τι είναι πιο σχετικό και σημαντικό για την ερώτηση που εξετάζετε. Καλλιεργεί την τέχνη της αποτελεσματικής και αποδοτικής ανάγνωσης, ενώ κρατά καλές, σαφείς και επικριτικές σημειώσεις που εξάγουν τις βασικές πληροφορίες.

Μέσω της εκπαιδευτικής σας εμπειρίας, θα μάθετε πώς να δομείτε τις σημειώσεις σας με τρόπο που όχι μόνο να συνοψίζει την ανάγνωσή σας αλλά και να σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε τη φωνή σας στα δοκίμια που γράφετε.

Ενδιαφέρον γεγονός: Στο Oxbridge, οι μαθητές αναφέρουν τη «σπουδάζω» ως «διάβασμα», οπότε αντί να ρωτούν, «Ποιο μάθημα σπουδάζετε;» λες, «Τι διαβάζεις στο Όξμπριτζ;» Αυτό προέρχεται από το σύστημα διδασκαλίας/επίβλεψης, το οποίο απαιτεί από εσάς να αναλάβετε μια τεράστια ποσότητα ανάγνωσης, λήψης σημειώσεων και ανάλυσης!

4) Τα σεμινάρια σάς επιτρέπουν να εξερευνήσετε τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων:

Οι συζητήσεις που κάνετε στα μαθήματα, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικών επιστημών, συχνά δεν έχουν σωστή απάντηση. Αντίθετα, το σεμινάριο σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε νέες ιδέες και δρόμους, να συγκεντρώσετε μαθήματα από πολλούς κλάδους και να εξετάσετε ένα θέμα ή ένα πρόβλημα από μια νέα οπτική γωνία. Αυτή η ευέλικτη και ελεύθερης ροής προσέγγιση παρέχει χώρο για να αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας. Ως επί το πλείστον, τα σεμινάρια μιμούνται το είδος των ανοιχτών συζητήσεων στις οποίες αναμένεται να φέρετε νέες ιδέες και λύσεις στον κόσμο της εργασίας.

5) Τα σεμινάρια σας διδάσκουν να χτίζετε δυνατές σχέσεις:

Η φροντιστηριακή μέθοδος διδασκαλίας, από πολλές απόψεις, είναι τόσο οικεία όσο και εξατομικευμένη. Είναι ένας χώρος όχι μόνο για να διδάξει ο δάσκαλος αλλά και για μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ των συνεργατών του φροντιστηρίου και των δασκάλων σχετικά με τη δουλειά σας. Το να έχετε κάποιον να απευθυνθείτε όταν χρειάζεστε μια αναφορά για μια μελλοντική εργασία ή περαιτέρω εκπαίδευση είναι εξαιρετικά χρήσιμο και, με τη σειρά του, σας ωθεί να μάθετε πολύτιμες δεξιότητες στη οικοδόμηση σχέσεων που είναι ζωτικής σημασίας για την εργασία σε ομάδες καθ ‚όλη τη διάρκεια της καριέρας σας.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο παράγοντες που κάνουν το σύστημα εκμάθησης Oxbridge εξαιρετικά μοναδικό. Εάν σκέφτεστε αίτηση στο Oxbridge για προπτυχιακό πτυχίο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε αίτηση μόνο σε ΕΝΑ, όχι και στα δύο. Εκτός από εξαιρετικούς βαθμούς και πάθος για το αντικείμενό σας, θα πρέπει επίσης να ξεχωρίζετε στη συνέντευξη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων και εισδοχής, έρχομαι σε επαφή μαζί μας.