7 πράγματα που έμαθα από τους προηγούμενους κύκλους εισαγωγής μεταπτυχιακών σπουδών – Από την Tripti Singh

7 πράγματα που έμαθα από τους προηγούμενους κύκλους εισαγωγής μεταπτυχιακών σπουδών – Από την Tripti Singh

Juni 10, 2022 0 Von admin

Σύμφωνα με μια Έρευνα για τις Τάσεις Εφαρμογών που δημοσιεύτηκε από το Graduate Management Admission Council (GMAC), Το 67% των σχολών επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση στις αιτήσεις το 2020. Το 2022 δεν αποτελεί εξαίρεση. Καθώς οι φοιτητές σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν και πάλι τα προσωπικά μαθήματα, τα κορυφαία πανεπιστήμια παρουσίασαν αύξηση των αιτήσεων κατά 19-25% κατά την πιο πρόσφατη φθινοπωρινή εισαγωγή.

Μετά από στενή συνεργασία και προσεκτική αξιολόγηση υποψηφίων από διαφορετικά υπόβαθρα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, της ψυχολογίας, της επιστήμης των υπολογιστών, του μάρκετινγκ και του μάνατζμεντ, εδώ είναι οι επτά κορυφαίες γνώσεις μου από προηγούμενους κύκλους αιτήσεων για μεταπτυχιακές σπουδές.

1) Απαιτείται 4ετές προπτυχιακό πτυχίο για να υποβάλετε αίτηση στις ΗΠΑ

Καθημερινά, μιλάω με αρκετούς υποψήφιους υποψήφιους που δεν έχουν καμία ένδειξη για το εάν το 3ετές προπτυχιακό τους πτυχίο θεωρείται επιλέξιμο για αίτηση σε πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής. Ενώ ορισμένα πανεπιστήμια δέχονται ένα προπτυχιακό πτυχίο 3 ετών, ο αριθμός είναι πολύ μικρός για να ληφθεί υπόψη. Τα περισσότερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ εξακολουθούν να προτιμούν οι διεθνείς υποψήφιοι να διαθέτουν ισοδύναμο προπτυχιακό πτυχίο 4 ετών. Δυστυχώς, η εύρεση μιας λίστας βιώσιμων πανεπιστημίων στα οποία μπορείτε να κάνετε αίτηση απευθείας μετά από ένα 3ετές προπτυχιακό/πτυχίο μπορεί να είναι δύσκολο. Σκεφτείτε ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα από ένα διαπιστευμένο ίδρυμα, ένα μεταπτυχιακό από ένα φημισμένο κολέγιο ή μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά με προπτυχιακό πτυχίο 3 ετών εδώ.

Τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, επίσης, χρειάζονται ένα τέταρτο έτος σπουδών (τιμητικές διακρίσεις) από ένα διαπιστευμένο ίδρυμα APAC για τα προγράμματα που σχετίζονται με την κλινική ψυχολογία. Οι σπουδαστές στην Αυστραλία συχνά ολοκληρώνουν το τέταρτο έτος τους με την απόκτηση πτυχίου (honours) και στη συνέχεια υποβάλλοντας αίτηση για μεταπτυχιακό.

2) Οι παραιτήσεις GMAT/GRE είναι λιγότερο πιθανές κατά τη διάρκεια και μετά το 2022/23

Πριν από την COVID, σπάνια απαντούσα σε ερωτήσεις σχετικά με τις παραιτήσεις GMAT/GRE. Στη συνέχεια, στο απόγειο της πανδημίας, οι αιτούντες έγιναν μάρτυρες της εισαγωγής πολλών εξαιρέσεων, με τους διεθνείς φοιτητές να αξιοποιούν αυτήν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση στα κολέγια των ονείρων τους χωρίς τυποποιημένη βαθμολογία εξετάσεων. Πανδημία ή καθόλου πανδημία, οι απαλλαγές GMAT/GRE δεν ισχύουν για τελειόφοιτους και νέους πτυχιούχους. Μόνο οι κατάλληλοι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει πτυχίο τερματικού, όπως MD, DO ή PhD, μπορούν να ζητήσουν παραίτηση.

3) Το βάρος GMAT/GRE είναι εμφανές

Ακόμα κι αν τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ζητούν τυποποιημένες βαθμολογίες εξετάσεων, συνιστώ στους υποψήφιους που βρίσκονται στο φράχτη σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις εισόδου να λάβουν το GMAT/GRE. Μια βαθμολογία πάνω από το μέσο όρο μπορεί να υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε εφαρμογή. Ενώ τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δέχονται συχνά και τα δύο, Το 26% των ευρωπαϊκών σχολών επιχειρήσεων προτιμά το GMAT έναντι του GRE για προγράμματα όπως επιχειρηματική ανάλυση, χρηματοδότηση και μάρκετινγκ.

4) Επαγγελματίες μεσαίου/ανώτερου επιπέδου αναβαθμίζονται με μεταπτυχιακό

Από την εμπειρία μου, περισσότεροι επαγγελματίες μεσαίου και ανώτερου επιπέδου δεσμεύονται για μεταπτυχιακό για να προχωρήσουν ή να διαφοροποιήσουν τα σύνολα δεξιοτήτων τους. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας με πτυχίο Τεχνολογίας στην επιστήμη των υπολογιστών και 3-7 χρόνια εργασιακής εμπειρίας καταλαβαίνει τώρα την αξία της αναβάθμισης με μεταπτυχιακό στη μηχανική μάθηση. Έτσι, αν είστε καλά στο επαγγελματικό σας ταξίδι και πιστεύετε ότι έχετε χάσει το σκάφος για προχωρημένο πτυχίο, δεν το έχετε κάνει.

5) Εξειδικευμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα ανοίγουν τον δρόμο

Πιστέψτε με όταν λέω, «οι ευρωπαϊκές σχολές επιχειρήσεων είναι στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες της Βόρειας Αμερικής». Αν και είναι αρκετά άγνωστο σε εμάς, το Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Φρανκφούρτης – μια ανταγωνιστική σχολή επιχειρήσεων στην Ευρώπη, προσφέρει εστιασμένη δέσμευση καθηγητών και εξαιρετικές ευκαιρίες εργασίας στην ήπειρο. Σκεφτείτε αυτό:

  • Ο μέσος αρχικός μισθός για τρία μεταπτυχιακά προγράμματα, χρηματοοικονομικά, διαχείριση και εφαρμοσμένη επιστήμη δεδομένων, κυμαίνεται μεταξύ 53.400 και 64.000 ευρώ μετά την αποφοίτηση.
  • Ένα εντυπωσιακό 43% έως 49% των αιτούντων εξασφαλίζει αυτές τις ευκαιρίες απασχόλησης πριν ή εντός τριών μηνών από την αποφοίτησή τους.

Ένα άλλο αναδυόμενο πρόγραμμα, ένα μεταπτυχιακό στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των φοιτητών πολιτικής και ανάπτυξης που επιθυμούν να αποκτήσουν σύνολα δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη διαχείριση. Αυτό αποδεικνύεται από τη μείωση του αριθμού των αιτήσεων που εξετάζονται για μία θέση στο London School of Economics and Political Sciences, 11,9 σε αντίθεση με 12,5 πέρυσι. Ομοίως, το μέγεθος της κοόρτης στο Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνια μειώθηκε από 61 το 2020 σε 51 το 2021.

6) Οι ειδικότητες της Επιστήμης Υπολογιστών και Δεδομένων Απαιτούν ισχυρό ερευνητικό προφίλ

Για πολλούς, η Ευρώπη θεωρείται ένας οικονομικά αποδοτικός προορισμός σπουδών, καθιστώντας την μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των αιτούντων. Ωστόσο, οι περισσότεροι υποψήφιοι με τους οποίους αλληλεπιδρώ δεν προσπαθούν να καταλάβουν γιατί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα σπουδών είναι τόσο μοναδικό. Ενώ οι σπουδές της επιστήμης των υπολογιστών και της επιστήμης δεδομένων σε μεταπτυχιακό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες συχνά βασίζονται σε εφαρμογές – για να υποβάλουν αίτηση σε κορυφαία πανεπιστήμια στην Ολλανδία όπως Tu Delftείναι απαραίτητη η έντονη εστίαση στην έρευνα και τον ακαδημαϊκό κόσμο.

7) Οι διεθνείς υποψήφιοι συνειδητοποιούν τη σημασία ενός σχεδίου Β

Οι διεθνείς υποψήφιοι επιλέγουν τώρα κολέγια για τα οποία, στο παρελθόν, δεν είχαν ακούσει πολλοί άνθρωποι στην Ινδία. Ναι, η υποβολή αίτησης στο κολέγιο των ονείρων σας είναι απαραίτητη, αλλά η επιμέλεια μιας λίστας κορυφαίων πανεπιστημίων «Σχέδιο Β» μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα πολλαπλών αποδοχών και υποτροφιών. Προγράμματα που σχετίζονται με την τεχνολογία που προσφέρονται από πανεπιστήμια όπως π.χ Northeastern University, Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον των ξένων φοιτητών, καθιστώντας τους πιο ανταγωνιστικούς από ποτέ. Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιωτικό ερευνητικό ίδρυμα, το USC Viterbi School of Engineering’s Το ποσοστό αποδοχής σε επίπεδο μεταπτυχιακού είναι μόλις 23,6 τοις εκατό.

Στο The Red Pen, το 99% των πελατών μας λαμβάνουν προσφορές σε ένα από τα κορυφαία κολέγια επιλογής τους. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να προχωρήσετε στη διαδικασία αίτησης για μεταπτυχιακό, επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω βοήθεια.