Heart Transitions – Ζωντανά μπλε λάδια

Heart Transitions – Ζωντανά μπλε λάδια

August 5, 2022 0 Von admin

«Η καρδιά μου ραγίζει και ταυτόχρονα σκάει διάπλατα».

Η κόρη μου φεύγει για το κολέγιο σε τρεις εβδομάδες – και μου ραγίζει την καρδιά.

Έχω αφιερώσει τα τελευταία 18 χρόνια στο να χτίζω τη ζωή μου μαζί της και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν.

Ταυτόχρονα, ερωτεύομαι και σκάω ορθάνοιχτα – Είναι εκπληκτικό και τρομακτικό ταυτόχρονα.

Ίσως γιατί για να επιτρέψω στον εαυτό μου να βιώσει όλα τα μεθυστικά συναισθήματα της ρομαντικής αγάπης, πρέπει να επιτρέψω στον εαυτό μου να αισθανθεί.

Και αυτό σημαίνει ότι νιώθω πραγματικά την έντονη θλίψη που κατάφερα να κρατήσω τόσο προσεκτικά κλειδωμένη μακριά.

Είναι μια περίπλοκη αντιπαράθεση.

Για να αφήσω τη θετική, νέα ενέργεια, πρέπει να ανοίξω το χώρο στην καρδιά μου –που σημαίνει να επιτρέψω στον εαυτό μου να αφήσω τα παιδιά μου να φύγουν– τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά.

Η κόρη μου κυριολεκτικά μετακομίζει στην άλλη άκρη της χώρας καθώς ξεκινά στο επόμενο κεφάλαιο της. Είναι μια αναμενόμενη και προβλέψιμη απώλεια.

Το να αφήσω τον γιο μου είναι πιο περίπλοκο, γιατί σε κάποιο επίπεδο, έχω κλειδώσει εντελώς την καρδιά μου, βάζοντας μια καραντίνα γύρω από το πόσο έντονα τον αγαπούσα, οπότε δεν χρειάζεται να βιώσω πόσο έντονα μου λείπει. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατάφερα να επιβιώσω και να λειτουργήσω παγώνοντας κυριολεκτικά τον εαυτό μου από την ένταση της αγάπης μου για αυτόν – ίσως από αυτοσυντήρηση.

Ο Σαίξπηρ είπε: «Η ζωή είναι μια κωμωδία για εκείνους που σκέφτονται και μια τραγωδία για εκείνους που αισθάνονται».

Επιλέγω να γίνω στοχαστής – κάτι που με βοήθησε να γράψω τα βιβλία μου, να μεγαλώσω την εταιρεία μου και να μεγαλώσω την κόρη μου. Ποτέ όμως δεν άφησα τον εαυτό μου να αναλογιστεί το βάρος που έπαιρνε στην καρδιά μου η έλλειψη συναισθήματος — απέκλεισα τα καλά μαζί με τα κακά.

Και τώρα που αυτή η εξαιρετική ψυχή εμφανίστηκε στη ζωή μου με τόση ευγένεια, ευφυΐα, χιούμορ και χαρά που θέλω απλώς να λούζομαι σε όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα, θέλω τόσο απεγνωσμένα να ανοίξω την καρδιά μου.

Αλλά το να ανοίξω την καρδιά μου σε αυτόν σημαίνει να ανοίξω ξανά την καρδιά μου και να αντιμετωπίσω όλη την ανεπεξέργαστη θλίψη μου. Δεν μπορώ να κάνω χώρο για κάποιον νέο μέχρι να επεξεργαστώ και να απελευθερώσω την αγάπη που έχασα.

Και είναι σαν να σκάνε οι πύλες.

Μεταβάσεις καρδιάς

Βρίσκομαι στη μέση μιας καρδιακής μετάβασης, ενός όρου που μπορεί να είχα εφεύρει, αλλά μου φαίνεται κατάλληλος.

Αφήνω την παλιά αγάπη για να κάνω χώρο για νέα αγάπη και είναι οδυνηρό γιατί δεν θέλω να την αφήσω. Παρόλο που ξέρω ότι ο Μαξ έχει φύγει για σχεδόν τέσσερα χρόνια, υπάρχει ένα μέρος μου που θέλει ακόμα να κρατηθεί. Για να συσκευάσουμε όλες τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα σε μια προσεκτικά τυλιγμένη συσκευασία, όπως ο τρόπος που τόσοι πολλοί από εμάς αποθηκεύουμε το παλιό μας νυφικό για δεκαετίες μετά την εκδήλωση – ανέγγιχτο και αναλλοίωτο από το πέρασμα του χρόνου.

Έτσι έχω συσκευάσει προσεκτικά την καρδιά μου – σαν ένα λεπτό κομμάτι κεραμικής, με φούσκα τυλιγμένο τόσο σφιχτά που τίποτα δεν θα μπορούσε να την βλάψει – για να διατηρήσω κάποια ασφάλεια.

Αλλά όλο αυτό το προσεκτικό περιτύλιγμα και το προστατευτικό κάλυμμα έχει ένα κόστος που δεν είχα σκεφτεί. Με προστατεύει από την πληγή, αλλά επίσης κλειδώνει τη χαρά. Το οδόφραγμά μου ήταν τόσο δυνατό που τίποτα –ούτε καλό ούτε κακό– μπορούσε να σπάσει. Στην προσπάθειά μου να διαχειριστώ τον πόνο μου, δεν κατάφερα να αναγνωρίσω τι μου έλειπε.

Έτσι, βρίσκομαι σε ένα σημείο μετάβασης της καρδιάς.

Έτοιμοι να ανοιχτούν σε μια νέα σχέση.

Αλλά φοβήθηκα να ανοίξω ξανά την καρδιά μου μετά από χρόνια σε προστατευτική κλειδαριά.

Δεν ήταν ένα δίλημμα από το οποίο θα μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου.

Έπρεπε να αφήσω τον εαυτό μου να νιώσει τα συναισθήματά μου – τα οποία μπορεί να είναι έντονο να επιχειρήσετε μόνοι σας.

Ετσι. Έφτασα να βρω μερικά λάδια για να βοηθήσω.

Η απόγνωση είναι η μητέρα της εφεύρεσης.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν την ένταση του πόνου στην καρδιά για να σας παρακινήσει προς μια λύση. Στην ένταση του πόνου μου, άρχισα να παίζω και ανακάλυψα έναν εκπληκτικό συνδυασμό μειγμάτων αιθέριων ελαίων που αισθάνομαι ασφαλής και υποστηρικτικός καθώς προσπαθώ να ανοίξω την καρδιά μου, να απελευθερώσω τη θλίψη μου και να επιτρέψω στον εαυτό μου να αγαπήσω ξανά.

Τα φυτά, και τα έλαια που προέρχονται από φυτά, βοηθούν όχι μόνο σε σωματικές παθήσεις, αλλά και στη συναισθηματική επεξεργασία. Βοηθούν στην υποστήριξη της κίνησης και απαλύνουν τη στασιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής στασιμότητας, έτσι ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να απελευθερώνετε την κολλημένη ενέργεια και τα παλιά μοτίβα και να ανοίγετε σε νέες δυνατότητες.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να ηρεμήσουν την ένταση της συναισθηματικής ροής, επιτρέποντάς σας να κόψετε την απελευθέρωση έτσι ώστε να αισθάνεστε πιο διαχειρίσιμη. Με αυτόν τον τρόπο, τα αιθέρια έλαια σας βοηθούν να ελέγξετε τη διάρκεια του πόνου – απελευθερώνοντας μόνο μια μικρή ποσότητα της έντασης κάθε φορά, όπως θα ξεβιδώνατε αργά και προσεκτικά το πάνω μέρος ενός ανθρακούχου ποτού για να απελευθερώσετε απαλά την περίσσεια ενανθράκωσης και να αποφύγετε μια έκρηξη .

Αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς τα λάδια μπορούν να υποστηρίξουν την αλλαγή και σας ανοίγουν για την επόμενη ευκαιρία ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Ο συνδυασμός μειγμάτων που έχω χρησιμοποιήσει για να βοηθήσω στην επούλωση και στο άνοιγμα της καρδιάς μου περιλαμβάνει:

Parasympathetic®

Το ραντεβού μπορεί να είναι μια εμπειρία μάχης ή πτήσης, ειδικά στην αρχή. Ο ενθουσιασμός και η αβεβαιότητα μπορεί να αισθάνονται αδρεναλιστικά και μεθυστικά. Μπορεί να αισθάνεστε την καρδιά σας να χτυπά έξω από το στήθος σας ή τις πεταλούδες στο στομάχι σας – προσωπικά είμαι τόσο νευρικός που μετά βίας μπορώ να φάω. Ο αγώνας ή η φυγή μου είναι τόσο ενεργοποιημένη που δεν έχω κυριολεκτικά όρεξη όταν δειπνούμε έξω μαζί. Έτσι, έχω αυξήσει σημαντικά τη χρήση του Parasympathetic® λάδι, εφαρμόζοντας τόσο συχνά όσο κάθε 30 λεπτά, μόνο για να ηρεμήσω το νευρικό μου σύστημα και να προσπαθήσω να μείνω στη στιγμή. Parasympathetic® Μου επιτρέπει επίσης να αναγνωρίζω και να αναπνέω μέσα από αυτές τις έντονες στιγμές αγάπης και απώλειας – που μπορεί ειρωνικά να συμβούν ταυτόχρονα. Εφαρμόζω πολύ μικρή ποσότητα πίσω από τον δεξιό λοβό του αυτιού μου στο μαστοειδές οστό. Μπορείτε να κάνετε αίτηση και από τις δύο πλευρές – αλλά έχω παρατηρήσει ότι η αίτηση στη δεξιά πλευρά φαίνεται να αισθάνομαι πιο υποστηρικτική για τις προσπάθειες μετάβασης της καρδιάς μου.

Fascia Release™

Τα ζητήματα είναι στους ιστούς και προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε να αποσυσκευάζετε την φραγμένη ή κολλημένη ενέργεια της καρδιάς σας, πρέπει να ανοίξετε τον χώρο γύρω από τη φυσική σας καρδιά με μείγμα περιτονίας.

Όταν αισθάνεστε άγχος ή στενοχώρια, μέρος του εαυτού σας είναι η αντίσταση, η οποία σας προκαλεί να συσπαστείτε σωματικά, να συσπαστείτε ή να απομακρυνθείτε από έναν φυσικό κίνδυνο, μια αρνητική σκέψη ή μια συναισθηματική αποστροφή. Στη διαδικασία, συστέλλετε και προστατεύετε σωματικά την καρδιά σας προετοιμάζοντας την επίθεση. Όταν το κάνετε αυτό, εσωτερικεύετε τον φόβο χωρίς απελευθέρωση ή ανάκτηση. Εν ολίγοις, η ενέργεια δεν ρέει και το σώμα σας συστέλλεται – κάτι που κλειδώνει το στρες στο σώμα σας.

Τοπική εφαρμογή Fascia Release™ πάνω από τη φυσική καρδιά – με εστιασμένη εφαρμογή και τα δύο πάνω στα οστά της κλείδας με σαρωτικές κινήσεις προς τα έξω και με ένα απαλό κάθετο χάδι από το λαιμό και τις πλευρές του λαιμού σας κάτω πάνω και κάτω από την καρδιά – ανοίγει το χώρο για να επιτρέψει την ενέργεια και τα συναισθήματα να ροή προς τα κάτω και έξω από το σύστημά σας. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε στο πίσω μέρος της καρδιάς σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Τα προβλήματά σας είναι στους ιστούς σας

Heart™

Μόλις ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα με Parasympathetic® και δημιούργησε χώρο και άνοιξε κανάλια για τη ροή ενέργειας από το σύστημά σας, είναι πλέον ασφαλές να ανοίξετε την καρδιά σας με το μείγμα Heart. Ο συνδυασμός αιθέριων ελαίων στο μείγμα Heart λειτουργεί σε σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά επίπεδα για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της συνοχής ή της κατάστασης ισορροπίας όπου είναι ευκολότερο και λιγότερο έντονο να περάσεις απαλά και να απελευθερώσεις τραύματα, αποθηκευμένους πόνους και μακροχρόνια θαμμένα συναισθήματα. Αυτή η διαδικασία είναι ένα απαλό και λεπτό ξεδίπλωμα και λειτουργεί καλύτερα όταν επιτρέπετε σκόπιμα τα συναισθήματά σας να ξετυλιχθούν στον δικό τους χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορείτε να κάνετε αίτηση Parasympathetic® και Fascia Release™ πολλές φορές την ημέρα, θα θέλετε να περιορίσετε την εφαρμογή του Heart™ ανακατέψτε πάνω από την καρδιά 1-2 φορές την ημέρα για την πρώτη εβδομάδα. Εάν απελευθερώνετε βαριά και έντονα συναισθήματα, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να τα κινητοποιήσετε πολύ γρήγορα.

Μπορείτε να εισπνεύσετε αιθέρια έλαια και να απελευθερώνετε απαλά έντονα συναισθήματα με την εκπνοή σας ως μια ισχυρή στρατηγική που θα σας επιτρέψει να κάνετε μικρο-δόσεις συναισθηματικής απελευθέρωσης. Τα αιθέρια έλαια και η όσφρηση σάς επιτρέπουν να ενεργοποιείτε και να απελευθερώνετε έντονα συναισθήματα και αισθήσεις για σύντομες χρονικές περιόδους – παρέχοντας ένα μικρό ερέθισμα για να δεσμεύσετε το σώμα σας να απελευθερώσει τον πόνο χωρίς να πλημμυρίσει και να κλείσει το σύστημά σας ή να σας κρατήσει κολλημένος στην άρνηση.

Απλώς τοποθετήστε το μπουκάλι κάτω από τη μύτη σας και αναπνεύστε βαθιά, εισπνέοντας πλήρως το λάδι για 3 – 7 αναπνοές. Σας βοηθά να εισπνεύσετε και να επεξεργαστείτε το συναίσθημα. Προσπαθήστε να επεκτείνετε την εκπνοή και πραγματικά επιτρέψτε στον εαυτό σας να απελευθερώσει το οδυνηρό συναίσθημα και κάθε σχετικό πόνο και ένταση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας συναισθηματικής απελευθέρωσης, θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα είστε ιδιαίτερα ευγενικοί με τον εαυτό σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας χρόνο για να περπατήσετε στη φύση, να πάρετε έναν υπνάκο ή απλώς να νιώσετε τον ήλιο στο πρόσωπό σας. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να πάρετε ένα συνδετικό, όπως τα προϊόντα Cellcore – στη νυχτερινή σας ρουτίνα, καθώς οι συναισθηματικές αποτοξίνες μπορούν να κινητοποιήσουν και να απελευθερώσουν τοξίνες και η διασφάλιση ότι αυτές οι τοξίνες φεύγουν από το σώμα και δεν απορροφώνται εκ νέου είναι ευεργετικό για την υγεία σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Αιθέρια έλαια για τη συνοχή της καρδιάς

Επιλεγμένα λάδια:

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να παραγγείλετε σήμερα:

Προώθηση βιβλίου Boost The Brain

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Jodi Sternoff Cohen είναι η ιδρύτρια της Vibrant Blue Oils. Συγγραφέας, ομιλητής, διατροφολόγος και κορυφαία διεθνής αρχή για τα αιθέρια έλαια, η Jodi έχει βοηθήσει πάνω από 50.000 άτομα να υποστηρίξουν την υγεία τους με αιθέρια έλαια.