My Winter Reading List of Books on Regenertaive Farming

My Winter Reading List of Books on Regenertaive Farming

Oktober 22, 2022 0 Von admin


Βιβλία για την αναγεννητική γεωργία


Winter Reading List: Books on Regenerative Farming

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου για την καλύτερη κατανόηση του περίπλοκου σύμπαντος στο αγρόκτημα λουλουδιών μου, δηλαδή του εδάφους που στηρίζει όλη τη ζωή εκεί, έχω διαβάσει πολλά βιβλία για την αναγεννητική γεωργία που βοήθησαν να απαντήσω σε πολλές ερωτήσεις μου, κίνησαν την περιέργειά μου και με έστειλαν ακόμα πιο βαθιά. έρευνα. Ξεκίνησε από ανάγκη όταν, το 2018, τα χωράφια μου ήταν διαρκώς κορεσμένα από τη βροχή και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το τρακτέρ και το τρακτέρ που χρησιμοποιούσα συνήθως για να προετοιμάσω κλίνες φύτευσης. Ουσιαστικά δεν είχα άλλη επιλογή εκείνη την άνοιξη από το να πάω „χωρίς χόρτο“, διαφορετικά δεν θα είχα φυτέψει ποτέ καμία από τις καλλιέργειές μου εγκαίρως. Βιαστική διαδικτυακή έρευνα τότε και το βιβλίο Η επανάσταση της βιολογικής καλλιέργειας χωρίς καλλιέργεια από τον Andrew Mefferd με βοήθησε να φτιάξω μια στρατηγική χωρίς άνοιγμα για να ξεκινήσω.

Ειλικρινά, δεν υπήρχε πολλή προνοητικότητα και σίγουρα δεν ήμουν σε κάποια μεγάλη αποστολή εκείνη την εποχή. Αλλά μετά από αυτή την μάλλον ασυνήθιστη είσοδο στην ιδέα ότι το έδαφος δεν πρέπει να διαταράσσεται ξανά και ξανά με βαρύ όργωμα, ένιωσα ότι το καπάκι του εγκεφάλου μου είχε ανοίξει διάπλατα. Πήγα σε ένα κυνήγι για ένα σωρό βιβλία για την αναγεννητική γεωργία και αναζήτησα άλλους αγρότες και πόρους όπως No Till Growers Podcast. Από τότε καταναλώνω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ για την υγεία του εδάφους: πώς να ισορροπήσω όλα τα στοιχεία του (φυσικά, χημικά, βιολογικά, ορυκτά, κ.λπ.) και πώς να ενθαρρύνω την ποικιλόμορφη και δυναμική ζωή μέσα σε αυτό. Με λίγα λόγια, κάποια στιγμή στη σεζόν του 2019, αποφάσισα ότι δεν ήμουν πλέον καλλιεργητής λουλουδιών. Τώρα είμαι καλλιεργητής εδάφους. Τα λουλούδια τυχαίνει να είναι αυτό που πουλάει η φάρμα μου για να συνεχίσει να μπορεί να υποστηρίξει την τρελή ποσότητα ζωής στο έδαφος.

Διασκεδαστικό γεγονός: Υπάρχουν περισσότεροι μικροοργανισμοί του εδάφους σε ένα κουταλάκι του γλυκού υγιές χώμα από ό, τι υπάρχουν άνθρωποι στη γη! Διαβάστε περισσότερα εδώ!


Βιβλία για την αναγεννητική γεωργία

Αφού απέκτησα μια αξιοπρεπή λαβή σχετικά με το ποιες πρακτικές μη φαγητού υπάρχουν εκεί έξω και ποιες ήθελα να χρησιμοποιήσω (και να βελτιώσω) στο αγρόκτημά μου, άρχισα να εξερευνώ πώς να επαναφέρω περισσότερη ζωή στο εντελώς νεκρό έδαφος μου μετά από μια δεκαετία της βαριάς άροσης. Αφού σταμάτησα να καλλιεργώ την γαλοπούλα το 2018, οι καλλιέργειες των λουλουδιών μου δυσκολεύονταν πραγματικά τη δεύτερη σεζόν της μη καλλιέργειας και έβρισκα τον εαυτό μου απογοητευμένο γιατί πίστευα ότι το μη γαρνιτούρα θα ήταν μια ασημένια σφαίρα για άφθονες και υγιείς σοδειές. Αλλά αποδεικνύεται ότι η απομάκρυνση του σκάφους είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ μεγάλου παζλ χώματος. Είναι ένα παζλ που εξακολουθώ να δουλεύω επιμελώς σχεδόν κάθε μέρα καθώς παρατηρώ τον αντίκτυπο των πράξεων ή των αδράνειών μου στο αγρόκτημα και προσαρμόζω την πορεία ανάλογα.

Μια τρύπα από κουνέλι στην οποία βούτηξα βαθιά εξερευνούσα Κορεατική Φυσική Γεωργία (KNF) ως μια οδός για να φέρω μια διαφορετική ποσότητα ζωής – συγκεκριμένα μύκητες και μικρόβια – πίσω στον εξαντλημένο ιστό του εδάφους μου. Ενώ υπάρχουν αρκετά εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα για μυκόρριζες και άλλα «βιολογία σε φιάλη» (φίλε μου Ο Tony στο Bare Mountain FarmΟ όρος του, όχι ο δικός μου), αφού πέρασα χρόνια υποθέτοντας ότι τα μηχανήματα και το όργωμα ήταν απαραίτητα για τη γεωργία, επειδή οι προμηθευτές γεωργικών προϊόντων ωθούν αυτήν την ιδέα για να πείσουν τους αγρότες να αγοράσουν περισσότερα από αυτούς, δεν επρόκειτο απλώς να υιοθετήσω μια άλλη δαπανηρή εμπορική προσέγγιση. KNF (και οι απόγονοί του ΘΑ ΔΩΣΩ) παρουσιάζει πολλές «συνταγές» για την κατασκευή σπιτικών εφαρμογών χωρίς κόστος που κάνουν το ίδιο πράγμα με αυτά τα ακριβά κατασκευασμένα εμβόλια. Η εξοικονόμηση χρημάτων στο αγρόκτημα είναι κρίσιμη για την κερδοφορία. Επιπλέον, πρέπει να ομολογήσω ότι παίρνω μεγάλος απολαμβάνω να πειραματίζομαι με την παραγωγή καλούδια βιο-προσομοιωτή KNF για τα χωράφια μου. Κάθε φορά που βάζω τα θρυμματισμένα τσόφλια των αυγών μου σε μηλόξυδο και παρακολουθώ τον χείμαρρο από φυσαλίδες να ξεπροβάλλουν, νιώθω ξανά σαν μαθητής δημοτικού, προετοιμάζοντας ενθουσιασμένος για την έκθεση επιστήμης! Το να είσαι μαθητής της ζωής είναι πραγματικά η μεγαλύτερη χαρά, έτσι δεν είναι;

Το 2020, εν μέσω του χάους μιας πανδημίας, άφησα την περιέργειά μου να εκτονωθεί σε σχέση με τη γεωργία με τον πιο απλό τρόπο. Αισθάνομαι πραγματικά καθησυχαστικό να σκεφτόμαστε ότι εάν μεγάλο μέρος του σύγχρονου κόσμου μας καταρρεύσει για κάποιο λόγο, θα είχα τις γνώσεις και τα εργαλεία που απαιτούνται για να συνεχίσω να καλλιεργώ άφθονη χωρίς να παραλείψω ούτε ένα ρυθμό. Γιατί να αγοράσω δαπανηρά προϊόντα που ρίχνουν τη φυσική ισορροπία στο οικοσύστημα της φάρμας, όταν μπορεί να είμαι σε θέση να λύσω το πρόβλημα χρησιμοποιώντας κάτι που βρίσκεται ήδη στη γη ή στο ψυγείο μου; Ίσως μπορώ ακόμη και να καταλάβω πώς να μειώσω τα ζιζάνια στο χωράφι εξισορροπώντας το έδαφος με το σωστό μείγμα ορυκτών και βιολογίας αντί να βασίζομαι σε δαπανηρή ζιζανίων! Τι σκέψη, σωστά;!


Βιβλία για την αναγεννητική γεωργία

Αρχίζω ακόμη και να ανατρέχω σε αρχεία προϊστορικής γεωργίας και σε αφηγήσεις γηγενών γεωργικών πρακτικών που χρησιμοποιούνταν πριν από την ευρωπαϊκή επαφή, για να μάθω περισσότερα από αυτές τις ξεχασμένες φωνές γεμάτες σοφία. άκουγα Η Nicole Masters μιλά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Acres USA ego-ag τις προάλλες και έκανε μια παρατήρηση που νομίζω ότι ήταν πολύ ισχυρή: Αυτή η «νέα» προσέγγιση σε έναν απλούστερο, πιο φυσικό τρόπο καλλιέργειας που γίνεται τόσο «μοντέρνα» τώρα –χάρη σε κινήσεις όπως το KNF και το no-till– είναι πραγματικά καθόλου καινούργιο. Είναι μια απίστευτα παλιά προσέγγιση και υπάρχουν δεδομένα και πληροφορίες ολόκληρων αιώνων που μπορούμε να εξορύξουμε από το παρελθόν για να βοηθήσουμε εμάς τους αγρότες να επιστρέψουμε στο να ζούμε σε ισορροπία με το οικοσύστημά μας. Πραγματικά μόλις από τη δεκαετία του 1950 η «σύγχρονη γεωργία» ανάγκασε τους αγρότες σε μια σχέση εξάρτησης με τον καπιταλισμό και την εμπορευματική γεωργία, κάνοντας τους αγρότες να νιώθουν ότι πρέπει να συνεχίσουν να αγοράζουν περισσότερα για να μπορούν να παράγουν περισσότερα. Μια κακή συνήθεια επτά δεκαετιών δεν θα πρέπει να είναι τόσο δύσκολο να κλωτσήσει κανείς, αν είμαστε πρόθυμοι να αναγνωρίσουμε πώς αποτύχαμε και να αναζητήσουμε ταπεινά σοφία από τους πρεσβύτερους που κατάλαβαν ότι εμείς, ο αγρότης, δεν είμαστε έξω από τη φύση κοιτάζοντας μέσα. Μάλλον ΕΙΜΑΣΤΕ η φύση, παίζοντας ένας ρόλος όπως ένα σκουλήκι της γης ή ένα βολβό ή ένα σκαθάρι αγγουριού. Δεν είμαστε ξεχωριστοί από το οικοσύστημά μας. Είμαστε μόνο ένας πολύ μικρός (αλλά πολύ με γνώμη) παίκτης μεταξύ ενός δισεκατομμυρίου άλλων.

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ακόμη εάν η υιοθέτηση οποιασδήποτε από αυτές τις νέες (για μένα) προσεγγίσεις στη φάρμα μου θα είναι μια ασημένια σφαίρα για όλα όσα μπορεί να την ταλαιπωρήσουν; Όχι. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ασημένια σφαίρα στη γεωργία! Αλλά αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι έχουν αποφασιστεί νίκες σε μακροχρόνιους πολέμους. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή εδώ, τον Δεκέμβριο, μπορώ να πω ότι η υγεία του διαχειμάζοντος λαγού και της λωρίδας μου δεν ήταν ποτέ καλύτερη μετά την εφαρμογή των εφαρμογών των „LAB“ και „WCA“ από το εγχειρίδιο KNF. Συνήθως θα χρησιμοποιούσα ένα ακριβό προϊόν όπως Actinovate να καταφέρω το ίδιο πράγμα (με περιορισμένη επιτυχία), αλλά τώρα φτιάχνω το δικό μου για ψιλά. Και οι τακτικές εφαρμογές του τσαγιού από μούχλα των φύλλων (ένα δωρεάν παρασκεύασμα βρόχινου νερού και δασικού εδάφους) έχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα με την επαναφορά της ζωής στο έδαφος, χαλαρώνοντας αυτό που κάποτε ήταν κολλώδες και συμπιεσμένο. Έτσι, θα συνεχίσω με τα περίεργα πειράματά μου και τις μαγευτικές παρασκευές μου με ξύδι, τσόφλια αυγών, ρύζι, γάλα, μούχλα φύλλων, τσουκνίδες, μελάσα και θαλασσινό νερό. Αν μη τι άλλο, έχω μια έκρηξη αφήνοντας την περιέργειά μου να τρέξει!


Βιβλία για την αναγεννητική γεωργία

Για όποιον θέλει να γαργαλήσει και την περιέργειά του, εδώ είναι μια λίστα με βιβλία που έχω ήδη διαβάσει και γενικά θα συνιστούσα (κάποια καλύτερα από άλλα, αλλά όλα αξίζει να ξεφυλλίσετε τις σελίδες):

Και εδώ είναι η λίστα με τα βιβλία που βρίσκονται στο γραφείο μου για χειμερινή ανάγνωση:

Έχετε κάποια σπουδαία βιβλία για την αναγεννητική γεωργία που πιστεύετε ότι πρέπει να προστεθούν στη λίστα ανάγνωσης μου; Παρακαλώ μοιραστείτε στα σχόλια παρακάτω! Ο χειμώνας είναι πολύ καλός χρόνος για διάβασμα και θα χαρώ να επεκτείνω τη λίστα με τα βιβλία μου για την αναγεννητική γεωργία.